U „Svetom Savi“ podeljene diplome maturantima

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 19. jun 2024. Despot Veljković iz Vranja proglašen je za đaka generacije trećeg stepena Srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, dok će đak generacije četvrtog stepena biti naknadno proglašen. Vukove diplome dobili su Mila Mitić iz odeljenja IV3 i Dimitrije Tašković iz odeljenja IV1. Ove godine je maturiralo 89 učenika, od kojih je njih 28 završilo četvrti razred sa odličnim uspehom, a diplome su im svečano uručene u sredu, u prostorijama Ekonomskog fakulteta.

-Uspešno smo sve priveli kraju i okončali maturske ispite. Ispred uprave škole mogu da kažem da smo jako ponosni na vas što ste predstavili školu u najboljem mogućem svetlu. Pamtićemo ovu generaciju svi mi koji smo radili sa vama i zahvalni smo vam na svemu što ste uradili za školu – rekla je direktorka škole Svetlana Manasijević u obraćanju đacima i poželela im sve najbolje u životu i daljem školovanju.

Despot Veljković, đak generacije trećeg stepena, kaže da će poneti lepa iskustva iz svog trogodišnjeg školovanja.

-Nosim odlična iskustva iz škole i želeo bih da se zahvalim pre svega svom razrednom starešini Aleksandru Dimitrijeviću, a onda i svim ostalilim nastavnicima i direktorki. Najviše ću pamtiti dobro druženje i ekskurzije. Upisaću visoko poslovnu školu u Leskovcu, smer menadžment gastrnomije – kaže Despot i ističe da je prednost smera kuvar, koji je on završio, ta što može odmah da se zaposli.

nastavnik Aleksandar Dimitrijević i đak generacije Despot Veljković

Ostali učenici sa kojima smo razgovarali bili su podeljenog mišljenja. Jedni će nastaviti školovanje, dok će drugi odmah krenuti sa stažiranjem.

Bobana Cvetković je završila smer medicinska sestra – vaspitač, a plan joj je da krene sa stažirajem u Vranju. Njena drugarica Sandra Đorđević takođe ide u Vranje, ali na višu medicinsku školu.

Bilo je i onih koji ne planiraju dalje školovanje, već posao u struci ili van nje, ali i onih koji još uvek nemaju nikakav plan, osim da uživaju.

 




One thought on “U „Svetom Savi“ podeljene diplome maturantima

  1. Залажем се за истину

    Смерове и професије за које ће се млади осмаци обучавати треба пажљиво бирати. Пратити потребе тржишта и савремене иновације. Не може да нам се штанцају дипломе за занимања која нису тражена, која нису потребна и за која се унапред зна да неће бити тражена. Бавити се децом питање је људскости и промишљености. Будући стручњаци а садашњи осмаци морају знати да ли ће моћи да нађу посао у струци за коју се школују. Средња школа је у обавези да прати потребе тржишта.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *