Potvrđeno u OIK: Musliju izgubio jednog odbornika, dr Stojanović dobio (rezultati)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2024. Da su srpske liste osvojile 13 odborničkih mandata od 41 na lokalnim izborima u opštini Bujanovac, o čemu su Bujanovačke već pisale večeras, sada je potvrđeno i u Opštinskoj izbornoj komisiji. Posle današnjeg ponavljanja izbora na dva biračka mesta, u Bujanovcu i Žbevcu, GG dr Dejan Stojanović Meče osvojila je još jedno odborničko mesto i imaće 5, dok je Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua ostao bez jednog odbornika i imaće 7.

GG dr Stojanovića ponovo pobedila na BM 47 u Bujanovcu, Žbevac za SNS

Preliminarne rezultate i broj odborničkih mesta posle glasanja na svih 59 biračkih mesta možete videti na dokumentu ispod, koji su Bujanovačke dobile u OIK.

Kao što smo već pisali, pobednik izbora je albanski opozicioni Front za promene sa 3.494 glasa (18,56 odsto) i 8 odbornika.

Debakl je doživela vladajuća Demokratska partija Nagipa Arifija, koja je, upoređujući sa prošlim izborima, izgubila 50 odsto glasova i 4 odbornička mandata.

Još jedna stranka na vlasti – Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija smatra se gubitnikom ovih izbora, jer je sa 3.700 glasova i 8 odbornika spala na današnjih 2.080 i svega 5 odborničkih mesta.

Na drugoj strani, Arifijev i Kamberijev koalicioni partner Šćiprim Musliju i njegov Pokret za demokratski progres ostvarili su najbolji rezultat ikad i sa 4 odbornika u prošlom sazivu došli do 7.

Naprednjaci i dr Stojanča Arsić na zajedničkoj listi, iako drugi po broju glasova na ovim izborima,  izgubili su podršku 3.330 birača u odnosu na prošle i čak 6 odborničkih mesta.

GG dr Dejan Stojanović Meče je prvi put učestvovala na izborima i osvojila 5 odborničkih mandata.

 

 




One thought on “Potvrđeno u OIK: Musliju izgubio jednog odbornika, dr Stojanović dobio (rezultati)

  1. Živeo doktor

    Čestitka za Dr. Stojanovića mada ne objavljujte komentare sramota jer ste to plaćeni da se Tužni i Vanilica ne naljute.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *