Mitrović: Razgovaraćemo sa svima, Bujanovcu treba multietnička vlast

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jun 2024. Opštinu Bujanovac naredne četiri godine treba da vodi multietnička vlast, a o tome smo spremni da razgovaramo sa predstavnicima svih 7 listi koje su na izborima osvojile odborničke mandate, poručio je u ponedeljak šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović.

Lista „Bujanovac sutra-Aleksandar Vučić“ biće u novom sazivu SO Bujanovac druga po snazi.

Mitrović očekuje da Bujanovac dobije multietničku vlast posle četiri godine vladavine albanske koalicije, jer, kako kaže, Albancima Medveđa više ne može da bude argument za isključivanje Srba.

-Posle decembarskih lokalnih izbora u opštini Medveđa su i Albanci u vlasti, a upravo je slučaj Medveđe poslužio kao opravdanje za monoetničku albansku vlast i u Bujanovcu i u Preševu. Sada tog opravdanja nema – kaže on.

Koalicija oko SNS, odnosno lista „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“ sačekaće samo, dodaje Mitrović, da Opštinska izborna komisija (OIK) proglasi konačne rezultate lokalnih izbora, a onda će krenuti u pregovore.

Njihovi prioriteti su završetak projekta fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, za šta je država spremila 31 milion evra, a što će konačno rešiti probleme sa kanalizacijom, rešavanje gradske deponije i gorućeg pitanja vodosnabdevanja u opštini.

Pobednik izbora, albanski Front za promene, najavio je da će posle ponavljanja izbora pozivati i srpske liste na razgovor o vlasti, a Mitrović kaže da će se naprednjaci sigurno odazvati ako dobiju zvaničan poziv.

Pajaziti: Srbe zovem na razgovor o vlasti posle ponovljenih izbora

Ponovo je, međutim, naglasio da će razgovarati sa svima.

Naime, Albanci su još od pre izbora praktično u dve kolone – u jednoj je opozicioni Front, a u drugoj do sada vladajuće Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija, Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua. Utisak da je podela nepremostiva pojačan je posle izbora kada se niko od pomenutih albanskih lidera nije odazvao pozivu Fronta na razgovore o novoj vlasti.

Arifi, Kamberi i Musliju su na ovim izborima osvojili 18 mandata tako da im za vladajuću većinu, iako imaju postizborni sporazum, fale bar 3 odbornika.

Front za promene ima 8 odbornika, naprednjačka lista 7, GG dr Dejan Stojanović Meče 5, Romi 2, a „Promene sad – za naše za naš grad“ jednog odbornika.

Ukoliko ne dođe do veleobrta pa Front i ostale tri albanske stranke prevaziđu sve razlike zarad još  jedne „svealbanske koalicije“, Bujanovac će svakako voditi multietnička vlast.

Potvrđeno u OIK: Musliju izgubio jednog odbornika, dr Stojanović dobio (rezultati)

 

 




5 thoughts on “Mitrović: Razgovaraćemo sa svima, Bujanovcu treba multietnička vlast

  1. Залажем се за истину

    Горуће питање је отварање 3 фабрике у Бујановац, да би људи остали. Значи сарадња с државним врхом. Једно од питања је провера финансијских извора за изградњу толиких зграда у самом граду у протеклих неколико година. Ко те зграде прави, од ког новца, како је тај новац зарађен легално или нелегално? У обавези је да локална самоуправа покаже имена и презимена тих људи који граде, како су новац стекли. Одакле толики новац? Како су паре зарађене за градњу стамбених зграда које могу остати да зврје празне. Не може неко да се богати на туђој муци и несрећи, а да већина живи лоше или не ради нигде. Све ставити јавности на увид. Кад би истраживачко новинарство заживело у нашем граду, људи не би сумњали. Мора све да се зна.

    Reply
  2. Deda Arsa

    Šta priča ovaj naturalizovani Vranjanac? Koju politiku on vodi? Sedne u službeni auto i odveze se u Vranje. A mi neka pocrkamo od dima ovde. Pa njega dribla nepismeniji od njega.

    Reply
  3. Nidza

    Poslanice, goruci problem je nezaposlenost mladih pre svega iz Bujanovca a ne voda. Trebaju nam radna mesta inace Srba u Bujanovcu biti nece. Svake godine neko zavrsi skolu a mesta nema.

    Reply
    1. Žika

      Nidzo, gorući problem je ipak voda. A ti što si završio školu, a čekaš da ti neko nadje posao koji tebi odgovara, pa ti si u velikom problemu. Rasvesti se sinko.

      Reply
      1. Nidza

        Ziko gde ce da rade tvoja deca ili unuci? Je li postoji neka fabrika. Zasto mladi odlaze? Zbog vode? Vodu treba da resi predsedbik ili poslanik koji je pobedio. Svi koji nemaju vodu treba da ga pitaju sta je radio 20 godina i sta ce uraditi za jos naredne 4. Jer je u ta sela i pobedio. Jesi li svestan koliko dece godisnje zavrsi srednje skole i fakultete? Gde da rade u Bivodi pa i tamo nema mesta niti su se skolovala za to. Pitacu te ko ce da pije vodu kad odu deca u vranje, nis. Sela ce ostati prazna a vodu nece imati ko da koristi, a kolkko cujem ni Bujanoac nema vodu…

        Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *