Saša Arsić tvrdi da je pokraden na izborima, zapisnici ga demantuju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. jun 2024. Lider liste “Promene sad – za naše selo za naš grad” Saša Arsić tvrdi da je njegova lista pokradena za 42 glasa i optužuje statističare Opštinske izborne komisije (OIK) da su mu u zbirnom rezultatu “skinuli” glasove, Bujanovačke su, međutim, utvrdile da ništa od toga nije tačno. Arsić nas je pozvao da proverimo njegove navode, što smo i učinili pregledom zapisnika sa svih 59 biračkih mesta.

U zvaničnom dokumentu OIK sa preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u opštini Bujanovac stoji da Arsićeva lista ima 601 glas (3,19 odsto) što je apsolutno tačan podatak i nema govora o nekakvoj krađi.

To smo utvrdili pregledom svih zapisnika i sabiranjem broja glasova za Arsićevu listu sa svakog od 59 biračkih mesta. Zapisnici su dostupni na sajtu Republičke izborne komisije.

Arsić, naime, tvrdi da je prilikom zbrajanja glasova zakinut za 42, te da zapravo ima 643, ali da su njegovi glasovi dodati drugim listama. U saopštenju koje je poslao našem portalu, za krađu je optužio statističare OIK. “Ukoliko se radi o Albancu to mogu i da razumem, neko je hteo da albanske stranke imaju odbornika više, ali ukoliko je te podatke uneo Srbin onda je njegov motiv novac, a svakako ne nacionalni interes”, naveo je budući odbornik Arsić. Najavio je i krivične prijave i zahtev za ponavljanje izbora.

 

Saša Arsić: Počeli smo pregovore o formiranju vlasti

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *