Maja Janjić đak generacije OŠ „B.Radičević“: Skromna u izjavama, ambiciozna u snovima

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 28. jun 2024. „Osobita, plemenita, marljiva i odgovorna, zaslužila je da ponese titulu „Đaka generacije“. Skromna u svojim izjavama, ambiciozna u svojim snovima i planovima, uvek širokog osmeha. Ona je jedna od retkih učenika za koju srpski jezik i matematika nisu bauk“ – reči su kojima je razredni starešina odeljenja 8/3 Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, Maja Antić Jovanov, opisala ovogodišnjeg đaka generacije Maju Janjić na svečanosti dodele diploma, koja je upriličena u četvrtak u prostorijama škole.

Maja Janjić je, pored nagrada iz srpskog i matematike, osvajala i nagrade iz fizike, biologije, istorije, tehnike i tehnologije, a plasirala se i na Republičko takmičenje iz engleskog jezika. Pored toga, istakla se u brojnim vannastavnim aktivnostima i dostojno predstavljala ime svoje škole i van granica zemlje.

-Biti đak generacije je savršen osećaj. Sav trud i rad su se isplatili na kraju i ponosna sam na sebe. Upisaću Gimnaziju u Vranju, matematički smer, a iz osnovne škole će mi mnogo nedostajati društvo i nastavnici – rekla je Maja za naš portal.

Pored Maje Janjić, Vukovim i Dositejevim diplomama nagrađeni su i učenici iz odeljenja 8/1 Tanja Babović i Nikola Stojanović, iz odeljenja 8/3 Helena Jović i Jovana Ljubisavljević, kao i Luna Petrova i Luka Petrov iz odeljenja 8/5.

Među nagrađenima su i učenici Mlađan Milić (8/1), Dimitrije Pavlović (8/3), Sofija Stanojković (8/3) i Nađa Stanković (8/5).

-U ovom trenutku vi se opraštate sa jednim periodom svoga života, koji ima lepe, lagane i teške trenutke. Sigurni smo da u svojoj duši i umu nosite pun kofer tih trenutaka i sećanja. Na tom putu niste bili sami. Bili smo sa vama i nemojte da zaboravite mesto odakle ste krenuli – poručila je najboljim učenicima nastavnica srpskog jezika Aleksandra Krstić.

Na samom kraju prisutnima se obratila i direktorka škole Gordana Zlatković.

-Danas ste ovde jer ste najbolji, vaš trud i vaši rezultati doprineli su ugledu škole. Samo napred i borite se da jednog dana postanete ono što želite. Vaši uspesi su i naši, radovaćemo se zajedno sa vama, srećno draga moja deco – rekla je direktorka.

Svečanosti dodele diploma prisustvovali su i učenici bujanovačke Muzičke škole Aleksa Zlatković, Ljubiša Kurtić i Mateja Trajković, sa svojim nastavnikom Milošem Stoimenovim, koji su pokazali svoj raskošni talenat na harmonici i gitari.

Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Bujanovcu ove školske godine završilo je 104 učenika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *