Mustafi: PDD nema problem da bude opozicija u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 28. jun 2024. Da je posle četiri godine učešća u opštinskoj vlasti u Bujanovcu za Partiju demokratskog delovanja (PDD) Šaipa Kamberija prelazak u opoziciju posle slabog rezultata na lokalnim izborima logičan i poželjan potez, potvrdio je danas našem portalu predvodnik liste PDD i kandidat za predsednika opštine Ragmi Mustafi.

Međutim, kako kaže, PDD je potpisnik postizbornog sporazuma o zajedničkoj vlasti sa strankama Nagipa Arifija i Šćirpima Muslijua.

-Nemamo nikakav problem da pređemo u opoziciju, naprotiv. Na drugoj strani, imamo obaveze prema Demokratskoj stranci i Pokretu za demokratski progres, jer mi poštujemo sve što potpišemo. Tako da mogu da kažem da ako bude bilo potrebe za našim učešćem u vlasti sa dosadašnjim partnerima, dakle po sporazumu koji imamo, mi smo tu, u suprotnom bićemo opozicija – kaže Mustafi.

Zbog rezultata izbora, na kojima je PDD osvojila najmanje glasova među četiri albanske liste, Mustafi kaže da malo toga oko vladajuće većine zavisi od njegove stranke.

PDD je osvojila 5 odborničkih mesta, Arifijeva stranka 6, a partija Šćiprima Muslijua 7. Opozicioni Front za promene je pobednik izbora sa gotovo 3.500 glasova i 8 odbornika. Podsetimo i da je sa srpske strane grupacija oko SNS dobila 7 mandata, GG doktora Stojanovića 5 a koalicija Saše Arsića 1 mandat.

Da li će postizborni sporazum tri dosadašnje vladajuće partije biti sproveden u delo ne zavisi samo od potpisnika, jer tri partije imaju 18 odbornika i za većinu im fale još tri. Bujanovačke su već pisale da bi u pomoć mogli da priteknu dvojica romskih odbornika, koji su praktično održavali vlast nekoliko meseci pre izbora. Ipak, za većinu je ponovo neophodan makar još jedan glas.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *