U „Svetom Savi“ još 43 slobodna mesta, popunjen samo smer medicinska sestra-vaspitač

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. jun 2024. Srednju stručnu školu „Sveti Sava“ u Bujanovcu u prvom upisnom roku upisalo je 69 učenika, od slobodnih 112 mesta, tako da je za drugi upisni rok ostalo 43 slobodna mesta – najviše na smeru tehničar za industrijsku robotiku.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug vršiće se u utorak (2. jul).

Od pet obrazovnih profila, koliko ima u SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu, najviše slobodnih mesta ostalo je na profilu tehničar za industrijsku robotiku (17),  slede smer konobar sa slobodnih 10 i smer kuvar sa slobodnih 9 mesta.

Na smeru finansijsko-računovodstveni tehničar ostalo je još 7 slobodnih mesta, dok je smer medicinska sestra – vaspitač popunjen u prvom upisnom roku.

-Što se tiče pojedinih obrazovnih profila zadovoljna sam trenutnim stanjem, ali što se tiče obrazovnih profila konobar – kuvar nisam, kao ni smerom za robotiku, jer tu nismo upisali onoliko koliko je potrebno učenika – kaže za naš portal direktorka škole Svetlana Manasijević. Dodala je da se nada da će u drugom upisnom krugu, kao i u trećem avgustovskom, taj broj biti popujen.

Srednju školu „Sezai Suroi“ u Bujanovcu, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, u prvom upisnom roku upisalo je 139 učenika, od slobodnih 196 mesta. Ostalo je slobodnih 57 mesta za drugi i treći upisni krug, od čega najviše na smeru tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina (22), na smeru trgovac 21 i na smeru elektrotehničar računara 14.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *