Bujanovac dobija dvoje novih sudija, kandidati iz Vranja, Kruševca, Beograda, Kule…

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. jul 2024. Osnovni sud u Bujanovcu dobiće ove nedelje nove sudije. Razgovore u Visokom savetu sudstva (VSS) prošlo je 20 kandidata vidi se u dokumentu koju objavljujemo u ovom tekstu. Za posao sudije u Bujanovcu najviše je kandidata iz Vranja, ali ih ima i iz Beograda, Kruševca, Niša, Surdulice, Aleksinca, pa čak i iz Kule u Vojvodini. Po nezvaničnim informacijama i očekivanjima u sudu, jedno mesto rezervisano je za Albanku iz Bujanovca, a drugo za kandidatkinju iz Vranja.

Za dve sudijske pozicije konkurisali su sudijski saradnici, advokati, pravobranilački pomoćnici, pravnici. Iz Bujanovca su četiri kandidatkinje:

Olivera Manić – trenutno viši sudijski saradnik u bujanovačkom sudu, Nataša Ćuković sa istim zvanjem zaposlena u Osnovnom sudu u Vranju, advokatica Merlinda Murati i Ljemane Mustafa, pravnica u Nacionalnom savetu Albanaca

Odluku o novim sudijama doneće Visoki savet sudstva (VSS) na sednici zakazanoj za četvrtak (4. jul).

U sudu očekuju, kako saznaju Bujanovačke, da će sudija postati jedna od dve kandidatkinje iz albanske zajednice. Veliko iznenađenje bi bilo, kako kažu, da drugo mesto ne pripadne jednoj od nekoliko Vranjanki koje su konkurisale.

Od aprila ove godine na čelu bujanovačkog suda je takođe Vranjanka Jelena Petričević Mladenović.

Jelena Petričević Mladenović na čelu Osnovnog suda u Bujanovcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *