Nagip Arifi, čuvar fotelje u letnjem periodu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. jul 2024. U jeku postizbornih pregovora o novoj vlasti u Bujanovcu, iz Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija poručili su da ostaju “posvećeni izgradnji albanske većine” u novom sazivu skupštine. Za takvu većinu, dakle, zdušno se zalaže stranka koja se spominje u svim mogućim kombinacijama za novu vlast u Bujanovcu, sa Srbima naravno, jer za “svealbansku” kakva je bila prethodne četiri godine, nema dovoljno odbornika. Osim, ako opozicionari Arber Pajaziti i Driton Redžepi iznevere 3.500 građana koji su glasali za njihov Front za promene i tako doneli pobedu nad večitim vladaocima Bujanovca Arifijem, Šaipom Kamberijem i Šćiprimom Muslijuom.

Da se tako nešto desi, bar za sada, šanse su ravne nuli, što Arifi zna. Međutim, autistično-populističko pisanije o izgradnji albanske većine izlazi uoči pregovora koje je sa srpskim listama zakazao pobednički Front za promene.

-U duhu saradnje sa albanskim političkim partijama, a svesni naše nacionalne istorije i stabilnosti, ozbiljnosti situacije i razvoja opštine Bujanovac, Demokratska partija je posvećena izgradnji albanske većine u novom mandatu 2024-2028 – protrbuhozborio je kroz saopštenje svoje stranke (ne)odlazeći predsednik opštine Arifi.

Kroz političku karijeru, neopterećen ideologijom ukoliko nije ispisana brojkama, a premerena radnim mestima, asfaltom i drugim repromaterijalom, sada se Arifi opteretio ideologijom neodlaženja sa vlasti.

Zbog debakla na izborima i gubitka 2.500 glasova (50 odsto) u odnosu na pre četiri godine, u stranci su razočarani, kako se navodi, ali „poštuju izbornu volju građana“.

Da je zaista tako Arifi bi se zahvalio na pažnji i predpenzionerske dane proveo na čuvanom radnom mestu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *