Front: O novoj vlasti sa Srbima i Romima, albanske stranke ponovo ignorisale pozive

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. jul 2024. Pozivu na pregovore o novoj vlasti u Bujanovcu koji je uputila pobednička albanska lista Front za promene ponovo se nisu odazvale tri albanske stranke – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija, Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i stranka koju vodi Šćiprim Musliju, što su Bujanovačke i najavile. Tako su o novoj vladajućoj većini lideri Fronta u sredu razgovarali sa predstavnicima srpskih listi i Romima, potvrdio je našem portalu Arber Pajaziti.

-Niko od predstavnika tri albanske stranke nije došao na razgovore. DP i PDD su primile poziv, a iz Muslijuove stranke ni to nisu želeli. Razgovarali smo sa SNS, GG dr Dejan Stojanović, Sašom Arsićem (Promene sad) i predstavnicima romske liste – rekao je danas Pajaziti, koji je kandidat Fronta za predsednika opštine.

Na odvojenim sastancima je, kako je naveo, potencijalnim partnerima izložen koncept Fronta za upravljanje opštinom u naredne četiri godine, na osnovu programa sa kojim su izašli pred građane i pobedili na izborima.

-Narednih dana ćemo intenzivirati sastanke kako bismo što pre stvorili stabilnu vladajuću većinu koja proizilazi iz volje građana – kaže Pajaziti.

Front, Srbi i Romi imali bi većinu sa 23 odbornika, a potrebno je makar 21.

Sastanak sa potencijalnim partnerima, među kojima su i srpske liste, istog dana održao je i Šćiprim Musliju, ali se ovim povodom nije oglašavao. On sa Arifijem i Kamberijem ima postizborni sporazum o nastavku vršenja vlasti kao u prethodne 4 godine, ali su osvojili svega 18 odborničkih mandata, tako da su im za većinu potrebni Srbi.

Bujanovac pred formiranje vlasti: Srbi najtraženija roba na političkoj pijaci




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *