Stojanča Arsić: Koalicija Front – srpske liste je neodrživa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. jul 2024. Stojanča Arsić, jedan od predstavnika SNS koalicije na sastancima sa dve albanske grupacije koje pokušavaju da obezbede većinu u bujanovačkoj skupštini, rekao je danas našem portalu da za sada dogovor o novoj vlasti nije ni blizu i da je sve neizvesno. Liderima Fronta za promene, kaže Arsić, stavljeno je do znanja da koalicija Front i sve srpske liste, koja bi imala 21 odbornika, nije prihvatljiva, jer bi bila nestabilna.

-Rekli smo im da bi takva tesna većina, sa samo 21 odbornikom, što je zapravo minimum, bila u velikom riziku da brzo pukne pod eventualnim pritiscima i raznim uticajima. To se dešavalo i u Preševu. Naš  stav je da bi tu bila neophodna još jedna albanska stranka, radi stabilnosti – kaže Arsić.

Inače, Bujanovačke su ranije pisale o spekulacijama o većini koju bi činili Front, naprednjaci, GG dr Dejan Stojanović i Demokratska partija Nagipa Arifija, kao ta druga albanska stranka.

Pajaziti: Još uvek bez bilo kakvog dogovora o većini, ali sve je moguće

Arsić je rekao da se SNS koalicija u sredu odazvala i pozivu Šćiprima Muslijua i njegovog Pokreta za demokratski progres (PDP). Tom sastanku su prisustvovali i predstavnici Arifijeve stranke i Partije za demokratko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, s obzirom da ove tri stranke imaju sporazum o zajedničkoj vlasti, ali im za većinu fale 3 odbornika. Pozive drugim listama upućuje Musliju, jer je dobio više glasova i od Arifija i od Kamberija.

Ove tri albanske stranke bi sa naprednjacima imale komotnu većinu od 25 odbornika.

Po Arsićevim rečima, koalicija oko SNS je i Muslijuu i Frontu ispostavila iste zahteve.

-I jedne i druge smo pitali da li su za multietničku vlast, u pravom smislu te reči, i dobili potvrdan odgovor. I od jednih i od drugih smo zatražili da nam u pisanoj formi dostave svoje koncepte vlasti, principe, način raspodele. Rečeno nam je da ćemo to dobiti, a kada se to desi naša koalicija će razmotriti oba predloga, konsultovati se i sa Beogradom i doneti odluku – rekao je Arsić.

Na pitanje da li je tačno da SNS koalicija ne želi da sarađuje sa drugom srpskom listom, GG dr Stojanovića, Arsić je odgovorio: Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, a videćemo da li ćemo postići dogovor. Ima tu sada svakakvih prohteva, zahteva, ambicija, videćemo.

Potvrdio je da do sada nikakvih razgovora sa dr Stojanovićem nije bilo.

 




3 thoughts on “Stojanča Arsić: Koalicija Front – srpske liste je neodrživa

  1. Мелина

    Права мултиетничка власт је Арбер Пајазити, три српске листе и ромска листа. 23 одборника, довољно. 24 године гледам Шаипа и Камберија и ништа добро нису виделе све три етничке заједнице у Бујановцу. Сарадња са државним врхом Србије је кључна за отварање барем 3 фабрике у Бујановцу. Уколико се неко руководи ускостраначким и личним интересима нек се повуче. Срамота је. Политика није за њега. Председник није фонтана за музичке жеље.

    Reply
  2. Zagorka Trajković

    Dakle, ovaj Stojanča će definitivno biti grobar bujanovčkog SNS-a. Ali tako im i treba. Zatvorili su sve puteve da se mlađi kadrovi istaknu, a jadni Mitrović se oslonio i traži spas u Arsiću starijem. Skloni se Mitroviću. Nemaš svoje JA i nisi ni za šta.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *