SUBNOR Bujanovac: Ne zaboravljamo naše heroje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. jul 2024. Povodom 4. jula, Dana boraca, delegacija bujanovačkog SUBNOR-a položila je cveće i odala počast bujanovačkim borcima protiv fašizma u Drugom svetskom ratu Stojanu Vasiljeviću i Žikici Vasiću.

Cveće su pložili predsednik SUBNOR-a Dimitrije Dimitrijević, njegovi saradnici i rođaci Stojana Vasiljevića, čiji grob se i dalje ne zna.

-Iako Dan boraca više nije državni praznik, neradni dan, mi ostajemo dosledni svom statutu i ovaj dan obeležavamo, jer smo borci. Okupili smo se da odamo počast Stojanu Vasiljeviću i Žikici Vasiću, herojima koji su položili živote za oslobođenje ovog kraja u Drugom svetskom ratu – kaže za Bujanovačke predsednik SUBNOR-a Dimitrije Dimitrijević.

Najpre je položeno cveće kod spomen ploče Žikici Vasiću, koja se nalazi na Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, a zatim i na spomen ploči Stojanu Vasiljeviću u ulici Petra Drapšina, uz prisustvo članova Stojanove porodice.

-U nedelju, 7. jula, ćemo, na Dan ustanka naroda Srbije položićemo cveće na spomen česmi u Lopardincu – dodaje Dimitrijević.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *