Vrtić: Sledeće nedelje rang lista dece koja mogu da se upišu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. jul 2024. Rang lista dece koja će biti upisana u vrtić „Naša radost“ u Bujanovcu biće objavljena sledeće nedelje, rečeno je našem portalu u ovoj ustanovi. Konkurs za oko 30 slobodnih mesta je bio otvoren do 20. juna, a komisija još uvek obrađuje prijave.

-Od ponedeljka ćemo istaći listu i broj dece koje upisujemo u vrtić. Upisujemo više dece nego što je planirano, jer smo od opštine tražili da nam dozvole da upišemo 20 odsto više, što je po zakonu – kaže glavna vaspitačica Biljana Trajković.

Kako nam je objasnila, u mlađu vaspitnu grupu, odnosno jaslenu, prima se 12-oro dece. U dve mlađe grupe ima po 6 slobodnih mesta, ali će se tu još dodati. Od dve starije grupe, jedna je popunjena a u drugoj ima 2 slobodna mesta.

-Obišli smo danas prostorije u Domu kulture, gde otvaramo dve nove mlađe, jaslene, grupe za albansku decu. Što je bilo do naše ustanove mi smo uradili, opremili smo prostorije, a i Opština je odradila perfektno svoj deo posla i još uvek rade. Nesumnjivo je da će uslovi za decu biti idealni. Jedan broj albanske dece ostaje ovde, a jedan broj odlazi tamo – kaže Trajković.

Koliko će dece ostati neupisano Trajkovićeva nije mogla da nam precizira, jer će se to, kako kaže, znati kad komisija bude završila svoj deo posla.

Bujanovački vrtić otvara konkurs 20. maja




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *