Dimitrije Tašković đak generacije škole „Sveti Sava“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. jul 2024. Dimitrije Tašković, učenik četvrtog razreda smera finansijski administrator, proglašen je za đaka generacije Srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu. Pored proseka od 5.0, predstavljao je školu na Republičkoj smotri ekonomskih škola-sajmu Virtuelnih preduzeća u Pirotu, učestvovao na Republičkom takmičenju iz Računovodstva školske 2023/24.godine i dobitnik je specijalnog priznanja škole („Svetosavska nagrada“) za izuzetna postignuća i primerno vladanje.

-Učestvovao je na raznim radionicama, humanitarnim akcijama, projektima, kao i na debatama sa predstavnicima lokalne samouprave. Bio je aktivan član učeničkog parlamenta.Volonter je Crvenog krsta u okviru koga je bio učesnik mnogih predavanja, obuka, akcija davanja krvi i ostalih aktivnosti u mandatu Crvenog krsta – kaže o Dimitriju njegov razredi starešina Hristijana Mitić, nastavnica engleskog jezika.

Aktivno je učestvovao u dramsko-recitatorskoj sekciji školske 2023/24.godine i svojim učešćem dao doprinos realizaciji predstave „Sveti Sava“ povodom Dana škole.

-I pored svih aktivnosti, ambicioznosti, samopouzdanja i besprekornih ocena, Dimitrija krase i vrline koje smo možda davno zaboravili da cenimo, a to su skromnost, nenametljivost, iskrenost, poštenje, galantnost – dodaje Mitićeva.

Pitali smo Dimitrija kakav je osećaj biti đak generacije i koji su mu dalji planovi.

-Ponosan sam na sebe što sam đak generacije, a plan mi je da upišem Fakultet političkih nauka – kratko je rekao Dimitrije.

Iz srednje škole, dodao je, najviše će mu nedostajati razredna i prijatelji, a kao aktivnost koja će mu ostati u posebnom sećanju izdvojio je volontiranje u Crvenom krstu.

Dimitrije nije želeo da objavimo njegovu fotografiju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *