Mitrović: Od oba albanska bloka tražili smo pismenu ponudu za koaliciju, ali je još uvek nismo dobili

Bujanovac, 10. jul 2024. – Od oba albanska politička bloka sa kojima smo razgovarali o eventualnoj većini tražili smo da nas pismeno obaveste o tome ko bi sve činio tu većinu, i šta bi kome pripalo u eventualnoj zajedničkoj vlasti. Međutim, do danas, nedelju dana posle sastanaka, nismo dobili ništa, kaže za naš portal Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke.

-U celoj priči pozitivno je za sada to što su oba albanska bloka spremna za multietničku vlast, a ona je ključna za stabilnost koja je uslov za investicije i ekonomski razvoj, kaže Mitrović.

Predstavnici liste „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“ sa 7 mandata, čiji je SNS stožer, prošle srede razgovarali su sa Frontom za promene, koji je osvojio najviše glasova 2. juna, ali i sa ljudima iz druge albanske grupacije, postizborne koalicije koju čine Pokret za demokratski progres (PDP), Demokratska partije (DP) i Partija za demokratsko delovanje (PDD).

-I od jednih i od drugih smo tražili napismeno šta je to što nude, kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije, ali taj papir nismo dobili pa zato i ne mogu ništa da kažem o mogućoj saradnji. Kad vidimo pismenu ponudu onda ćemo moći da kažemo da li nam odgovara ili ne, ima li mesta komprimisu ili ćemo biti zadovoljni, jasan je Mitrović.

Jedan albanski blok predvodi tročlana koalicija Front za promene sa 8 mandata, dok drugi, koji predvodi Šćiprim Musliju, kao lider PDP, ukupno ima 18 odbornika u parlamentu sa 41 mestom.

Prošle nedelje sa obe albanske strane razgovarali su i predstavnici GG Dejan Stojanović Meče, koja ima 5 odbornika.

Prema do sada dostupnim informacijama, što je potvrdio i još uvek aktuelni predsednik SO Bujanovac, ni jedna od lista nije uspela da dogovori većinu.

I predsednik SO Bujanovac potvrdio da niko još uvek nije dogovorio većinu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *