Putarina: Od Bujanovca do Beograda i nazad 3.580 dinara

Bujanovac, 10. jul 2024.- Kao što su Bujanovačke i najavile, u Srbiji je putarina od ponoći poskupela za oko 10 odsto na osnovu novog cenovnika Puteva Srbije, na koji je saglasnost dala Vlada Srbije.

Vozači putničkih vozila iz Bujanovca će od naplatne rampe „jug“ do Beograda plaćati 1790 dinara, umesto dosadašnjih 1620, ili 170 dinara više. Ako ka prestonici krenete sa naplatne stanice „sever“ kod Srpske Kuće uštedeće 20 dinara

Putarina do Niša (jug) košta 660 dinara, a do Preševa, sa petlje Bujanovac jug 110 umesto 100 dinara.

Najskuplja je deonica Preševo – Beograd i putarina umesto dosadašnjih 1.720 sada iznosi 1.890 dinara.

Poskupljuje putarina, evo koliko će koštati Bujanovac-Beograd

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda „euro 6“, ostvaruje popust od 10 odsto koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od šest odsto.

Ova stavka će se primenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

Ministar Goran Vesić rekao je za RTS da se novcem od povećanja cene putarina finansira održavanje puteva, koji moraju da budu konkurenti jer je Srbija tranzitna zemlja i dodao da očekuje da država ove godine od naplate putarina prihoduje 48 do 50 milijardi dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *