Cisterna stiže u Božinjevac, vodi se nadaju i u Ljiljancu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 11. jul 2024. Meštani sela Božinjevac kod Bujanovca, koji su navikli da letnje dane provode bez vode, trebalo bi da danas dobiju jednu cisternu. Njihove komšije Ljiljančani se takođe nadaju jednoj cisterni, ali ne znaju da li će je dobiti.

Najugroženija sela u opštini Bujanovac, kada je vodosnabdevanje u letnjim mesecima u pitanju, su Božinjevac i Ljiljance i to nije nikakva novost. Meštani su gotovo navikli da žive bez vode, a mi smo proverili kako se snalaze na ovim paklenim temperaturama. Pitali smo predsednike mesnih zajednica da li su od Štaba za vanredne situacije u Bujanovcu tražili da im dostave cisterne sa vodom i saznali da su Božinjevčani tek danas tražili vodu, a tražiće i Ljiljančani.

Štab poziva predsednike mesnih zajednica da se jave oko cisterni sa vodom

-Situacija je ista kao i ranije, gorni deo sela nema vodu, a u donjem delu sela vode ima uz oslabljen pritisak u večernjim satima. Posle izbora sam pitao u opštini da li će biti postavljena buster stanica i obećali su mi da hoće, pa videćemo – kaže za naš portal predsedik Mesne zajednice Božinjevac Dalibor Tasić.

Na pitanje da li je tražio da se u selu doveze cisterna sa vodom, Tasić odgovara:

-Nisam do sada, zato što se ljudi nisu javljali da traže cisternu sa vodom. Tek danas je došao jedan čovek i pozvali smo u Komunalac da tražimo cisternu. Direktor mi je rekao da je vozač trenutno zauzet jer je u selu Starac, ali ako bude kasnije slobodan doteraće vodu i nama. To znači da ćemo je danas, najkasnije sutra imati za gornji deo sela, tako mi je obećano – kaže Tasić.

Njihove komšije Ljiljančani nemaju vodu već nedelju dana, a predsednik Mesne zajednice Slavoljub Ristić, kako kaže, planira da traži da u jednom od bazena koji su u gornjem delu sela dovezu cisternu sa vodom.

-Niži delovi sela su imali vodu do pre par dana, a sada je i oni nemaju, dok mi koji smo na visini nemamo je nedelju dana uopšte. Staviti cisternu u selu je besmisleno, jedino ako hoće da voze u gornji deo sela i da pune bazene, još uvek ne znam kakav im je plan. Videću se sa načelnikom Štaba za vanredne situacije i tražiću da bar jedan bazen, do kog može da se priđe, napune vodom. Ostali bazeni su nepristupačni – kaže Ristić.

Podsetimo, načelnik Štaba za vanredne situacije u Bujanovcu Ali Aslani pozvao je u sredu predsednike mesnih zajednica da se jave u Štab ako imaju probleme sa vodom.

-Probleme koji mogu da nastanu zbog visokih temperatura moramo da rešavamo svi zajedno, zato smo u kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica u opštini Bujanovac. U pojedninim selima zbog loših puteva nije moguće oterati cisternu sa vodom – rekao je ranije za naš portal Aslani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *