Dom zdravlja Bujanovac: Na preglede u nedelju javilo se 135 građana

Piše: I. Jovanović

Bujanovac. 15. jul 2024. Na besplatne preventivne opšte preglede u Domu zdravlja Bujanovac u nedelju javilo se 135 pacijenata, od kojih je njih 16 upućeno na dalju dijagnostiku. Praksa preventivnih pregleda biće nastavljena u septembru, odluka je Ministarstva zdravlja.

-Ovog puta su bili malo strožiji kriterijumi, pacijenti nisu mogli samoinicijativno da urade hormonalni status štitne žlezde, već na uput lekara. S obzirom na vrućinu i sezonu godišnjih odmora, broj pacijenata koji se javio na pregled je zadovoljavajući – kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

Ona dodaje da svi ovi preventivni pregledi imaju smisla, naročito kad je u pitanju štitna žlezda, jer je, kako kaže, primećeno da je posle kovida povećan rad štitne žlezde, posebno kod žena u tridesetim godinama.

-Preporuka Ministarstva zdravlja je da, zbog sezone godišnjih odmora, ne radimo preventivne preglede do početka septembra kada će oni biti nastavljeni – kaže dr Pavlović i dodaje da svi koji nisu stigli da se pregledaju juče, a prijavili su se, biće sagledani u naredom periodu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *