Pajaziti: Kurtijev blistavi um prozreo je kradljivce izborne volje u Bujanovcu

Bujanovac, 15. jul 2024. (foto montaža)- Iako se Albin Kurti uoči izbora u Bujanovcu jasno i javno odredio podržavajući jednu političku opciju, a to nije bio Front za promene (PZP) koji je dobio najviše glasova 2. juna, lider ove koalicije Arber Pajaziti sada tvrdi da kosovski premijer upravo njega podržava da bude okosnica buduće lokalne vlasti.

Pajaziti istovremeno smatra da postoje oni koji žele da njega i FZP oklevetaju kod Kurtija, ali da ih je ovaj prezreo „zahvaljujući svom izuzetnom intelektu“.

Sve ovo dešava se na oko dve nedelje od konstitutivne sednise SO Bujanovac, u trenutku kada se većina i ne nazire a dva politička bloka koja okupljaju Albance – FZP na jednoj i trijumvirat PDP, DP i PDD na drugoj strani-nikad nisu bila udaljenija.

Driton Redžepi iz Fronta za promene optužuje Kurtija da pred izbore deli Albance Preševske doline

I pored toga što nije prisustvovao sastanku koji je prošle nedelje Kurti upriličio sa „političkim subjektima Albanaca Preševske doline“, Pajaziti veruje ne samo u neophodnost saradnje sa institucijama Kosova, već i u to da će mu Kurti dati blagoslov da formira većinu, čašćavajući političke oponente epitetima poput „kradljivcima izborne volje“.

Kurti se uključuje u formiranje vlasti u Bujanovcu

Pobedom na izborima formalizacija saradnje sa institucijama Kosova je nužnost i neizbežna agenda, bez obzira ko vlada na Kosovu. U tom pravcu je mnogo lakše sarađivati sa premijerom Kurtijem, Potpuno smo svesni da postoje oni koji nas pokušavaju oklevati pred premijerom., Ali duboko smo uvereni da je gospodin Kurti svojim izvanrednim intelektom uspio razumeti njihove zlonamerne intrige. Čovek sa jasnom vizijom za Kosovo i Albance regiona već je shvatio ko želi da sačuva vlasti u Bujanocu po svaku cenu. Oni su vrlo providni jer su kradljivci vlasti, kradljivci slobodnih glasova, grobari albanskih institucija… Uostalom, Albin Kurti jasno daje do znanja da Bujanovac ne može voditi neko ko od početka do kraja nije u stanju da smisli ili izgovori nijednu rečenicu, objavio je Pajaziti

Pajazitijev Front ima 8 odbornika, ali je miljama daleko od saradnje sa ostale tri albanske grupacije sa ukupno 18. Logika nalaže da bi u formiranju vlasti srpskih 13 odbornika sa tri liste mogle da odigraju klučnu ulogu, ali se za sada na tom poslu, bar ne javno, ne dešava ništa konkretno i zanimljivo.

I predsednik SO Bujanovac potvrdio da niko još uvek nije dogovorio većinu

Nenad Mitrović rekao je da čeka od obe albanske strane pismenu ponudu o formiranju vlasti, koja ne stiže na njegovu adresu u SNS, tročlana albanska grupacija vidi potencijalnog partnera u GG Dejana Stojanovića, ali je i ta saradnja na nivou spekulacija. Pomenuta albanska trojka, koja je protekle četiti godine na vlasti bi mogla u većinu sa SNS ali samo pod uslovom da od najviših državnih institucija dobije garancije o sprovođenju Plana od 7 tačaka o integraciji Albanaca koji podrazumeva i investicije, privatizaciju državnih firmi, veće učešće u državnim institucijama na lokalu, priznavanje kosovskih diploma…

Postizborna kombinatorika odavno nije bila ovako zanimljiva. Vlast može da formira svako sa svakim, ali ne treba da čudi ako se uđe u vremenski pravni tesnac i nove lokalne izbore.

Zaključak neka čitaoci donesu sami: Zar vam se ne čini da će se o Bujanovcu ponovo odlučivati u Prištini i Beogradu?




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *