Tehnički direktor Komunalca: Deponija se pali od vrućine, ali pale je i ljudi. Šta je od ovoga istina?

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 15. jul 2024. Ako je suditi prema rečima Semija Alijua, tehničkog direktora Komunalca, građani Bujanovca mogu malo da odahnu jer ovo preduzeće radi sve na gašenju požara na deponiji koji je buknuo u nedelju, o čemu su Bujanovačke pisale.

-Non stop radimo, juče smo bili na terenu, a i danas smo. Hiljadu kubika zemlje smo oterali juče i zatrpavali, a otišla je i cisterna sa vodom. Imamo svog radnika na terenu i trenutno je na deponiji mirno – kaže za Bujanovačke tehnički direktor JP Komunalac Semi Aliji.

BANDO! Bujanovac se guši, ekocid nad građanima! (VIDEO)

Danas će, dodaje, takođe ići buldožer da izravnja deo zemlje. Temperature su visoke i, kako kaže, deponija se sama od sebe pali.

-Dešava se i da ljudi namerno pale i prave nam probleme, ali dajemo sve od sebe – dodaje Aliji.

Lokalni štab za vanredne situacije je još aprila, kada se deponija prvi put ove sezone zapalima, doneo hitne mere i uputstva i naredbe Komunalcu, pre svega o uvođenju dežurstva i pripravnosti cisterne sa vodom, ali se od tada deponija još u nekoliko navrata palila a požari trajali danima.

Osim toga, u rečima tehničkog direktora postoji jedna nelogičnost: Da li se deponija pali sama, kao što kaže, ili je pale ljudi, što takođe kaže u istoj rečenici.

Posle tri dana Opština ima rešenje: Komunalac da ugasi požar na deponiji i da dežura

Gradska deponija u Bujanovcu ponovo gori. Po ko zna koji put ovog leta građani se guše u smradu i otrovnom dimu. Fotografije i snimci koje nam šalju naši čitaoci prikazuju katastrofalno stanje koje je od nedelje popodne zahvatilo Bujanovac i okolinu. Nadležni u JP Komunalac kažu da su sve vreme na terenu i da je situacija trenutno mirna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *