Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu najavila posetu jugu Srbije

Bujanovac, Beograd, 18. jul 2024.- Ravnomerni razvoj slabije razvijenih sredina biće prioritet Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, rekla je resorna ministarka Jelena Žarić Kovačević posle sastanka sa Nenadom Mitrovićem, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela. Kao prvi naredni korak, sagovornici su dogovorili zajedničku posetu opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Kako je istakla u objavi, razgovaralo se o stanju u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa i mogućnostima dodatnog unapređenja života ljudi na jugu zemlje.

Na sastanku su posebno razmotrene teme koje se odnose na sveukupni položaj građana i razvoj juga zemlje, te položaj nacionalnih manjina i poboljšanje kvaliteta života svih građana.

Mitrović je upoznao ministrku Žarić Kovačević sa aktuelnim dešavanjima i projektima koji se sprovode u tri opštine, kao i sa planiranim merama i aktivnostima koje će se realizovati u narednom periodu u prioritetnim oblastima.

Ministar Žarić Kovačević je navela da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave snažno usmereno na integralni razvoj zemlje i na jednake mogućnosti svakog grada, opštine i okruga.

Kako je rekla, Ministarstvo je, podjednako vodeći računa o svim građanima, uvek bilo spremno da podrži projekte slabije razvijenih sredina.

Ona je najavila da će u okviru poseta koje realizuje na lokalu posebnu pažnju da posveti manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave.

Istakla je da razlike u društveno-ekonomskom statusu i napretku jedinica lokalne samouprave nisu prihvatljive i da se iz tog razloga i implementiraju politike čiji je cilj ujednačeni i integralni razvoj gradova i opština.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *