Pajaziti ne daje pobedu, na pomolu koalicija Fronta za promene sa srpskim listama i Romima

Bujanovac, 18. jul 2024.- Arber Pajaziti i Front za promene, tročlana albanska koalicija koja je osvojila najviše glasova na izborima, ne odustaju od formiranja vlasti u Bujanovcu.

Kako Bujanovačke saznaju iz više nezavisnih izvora, kod Pajazitija će se danas radi koalicionog dogovora sastati predstavnici sve tri srpske liste i predravnici Roma koji imaju dva mandata.

Front sa 8 mandata, koalicija oko SNS sa 7, Dr Dejan Stojanović sa 5, dvoje Roma i Saša Arsić imaju ukupno 23 mandata, što je dovoljno za formiranje većine u parlamentu sa 41 mestom.

Prema našim izvorima, između lidera navedenih lista već su usmeno dogovoreni osnovni principi podele vlasti. Kako nezvanično saznajemo, Front bi dobio mesto predsenika opštine, SNS kao druga po snazi mesto zamenika, dok bi parlament pripao Dr Stojanoviću.

Lista dr Dejana dobila konkretnu ponudu sa albanske strane za formiranje većine

Navodno je napravljen i dogovor oko raspodele budžetskog novca i javnih ustanova uključujući i Komunalac.

U slučaju da ove grupacije formiraju vlast, u opoziciju bi otišle tri albanske stranke koje su je činile prethodne 4 godine- PDP, DP i PDD sa ukupno 18 odbornika. Ove tri stranke su pred izbore sklopile dogovor o postizbornoj koaliciji, ali su to osujetili birači jer se ispostavilo da za vlast nemaju većinu.

Pajaziti: Licemeri i ucenjivači gaze izbornu volju građana Bujanovca

Još pre izbora 2. juna bilo je jasno da su šanse da samo albanske strnke naprave vlast samo teorijske, zbog nepremostivog jaza između Fronta sa jedne i ostale tri partije sa druge strane.

I sam Pajaziti rekao je posle izbora za Bujanovačke da je spreman da kao pobednik na izborima odbrani volju građana Bujanovca i formira većinu sa Srbima i Romima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *