Anđela Dukadinović pokrenula peticiju zbog deponije, poziva što više Bujanovčana da je potpišu

Piše: I. Jovanović

Anđela Dukadinović poziva građane

Bujanovac, 20. jul 2024. Peticiju upućenu Ministarstvu za zaštitu životne sredine sa zahtevom da se reši problem požara na deponiji u Bujanovcu, koju je grupa Bujanovčana podnela u sredu, do sada je potpisalo ukupno viš od 300 građana.

Inijatorka pokretanja peticije je Bujanovčanka Anđela Dukadinović.

Na ideju o peticiji došla sam pre svega, zbog nehumanih uslova za život koje trpimo poslednjih godina. Vazduh i voda kao osnovni uslovi za život su nam onemogućeni. U letnjim danima kada nam je najvažnija hidratacija i čist vazduh na visokim temepraturama, mi dišemo zagađeni vazduh zbog požara sa gradske deponije, a voda je u nekoliko sela nedostupna za piće – kaže Dukadinovićeva za naš portal.

Ministarstvo: Za stanje na deponiji u Bujanovcu odgovorna je lokalna vlast

Želela je, dodaje, da mnogima pokaže da ne ćute po pitanju svojih potreba kao građani, sa nadom da će se Bujanovčani složiti sa ovom peticijom i potpisati.

To je jedan od validnih načina da damo svoj glas u rešavanju naših lokalnih problema. Naša dužnost nije da se time bavimo, ali jeste da tražimo osnovne uslove i prava na život i zdravu životnu sredinu, kako će nadlženo Ministarstvo ili lokalna samouprava to učiniti, zakonski su okviri u koje ne zalazimo – dodaje ona.

Nada se da će naša država pomoći lokalnoj samoupravi ako nije u mogućnosti da sama reši ove probleme i da će ta saradnja u daljem periodu uroditi plodom na korist stanovnika opštine Bujanovac.

Peticiju možete potpisati  kada kliknete na tekst ispod

Bujanovčani zbog deponije poslali peticiju Ministarstvu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *