Arberu Pajazitiju stigla nepristojna ponuda: Sve, sve samo u opoziciju ne (Tekst pisma)

Bujanovac, 21. juli 2024. – Na adresu Arbera Pajazitija i Fronta za promene stigla je „nepristojna ponuda“ od tri albanske stranke koje će po svemu sudeći uskoro u opoziciju.

PDP (Šćiprim Musliu), DP (Nagip Arifi) i PDD (Šaip Kamberi) su Pajazitiju u petak, dan pošto je potpisao sporazum o većini sa tri srpske i romskom listom i obezbedio većinu od 23 odbornika, ponudili da sačuva albansko jedinstvo i podrazumevajuće nacionalne interese tako što će napraviti vlast sa njima. Sve albanske liste imaju ukupno 26 mandata. Inače, ove stranke smenjuju se na vlasti u Bujanovcu od 2002. godine

 

 

Pismo uvijeno u oblandu patetičnog patriotizma, deluje kao poslednji trzaj gubitničke strane koja nije uspela da obezbedi većinu.

Front za promene građanima Bujanovca: Odbranili smo izbornu volju birača

Pismopisci sada Pajazitiju nude da bude predsednik opštine (što će svakako i da bude), samo da napravi vlast sa njima, zaboravljajući pritom da su posle izbora ignorisali sve njegove pozive da razgovaraju o formiranju većine.

I još nešto: Na ovim izborima građani nisu glasali za Albance, Srbe ili Marsovce, svejedno, nego za jasne političke programe.

Sada su, kada je voda došla do grla a odlazak u opoziciju posle 22 godine postao izvestan, spremni na ustupke i kompromise.

Buduća vlast je ovako podelila funkcije

Iz Fronta nisu hteli da komentarišu ovo, nazvali bismo ga, patetično pismo, ali iz različitih političkih krugova saznajemo da će stav ovog tročlanog saveza ostati nepromenjen.

A to znači da će posle 30. jula, za kada je zakazana konstitutivna sednica SO Bujanovac, grad dobiti potpuno novu vlast.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *