FK BSK: Zbog tužbe bivšeg igrača blokiran nam je račun i ugrožen opstanak

Bujanovac, 22. jul 2024. Zbog tužbe bivšeg igrača, podnete još pre 20 godina, račun bujanovačkog Fudbalskog kluba BSK blokiran je za dug od 1,3 miliona dinara. Ovim je ugrožen opstanak kluba i dovedeno u pitanje dalje takmičenje mlađih kategorija, navode iz kluba.

U saopštenju koje potpisuje predsednik kluba Miodrag Spasić, navodi se da je Bujanovčanin Ivica Dimitrijević još davne 2004. godine tužio klub zbog povrede na utakmici.

“Taj spor je završen 2010. godine u njegovu korist, ali on nikada do sada nije zahtevao isplatu odštete. Nikome u klubu nije jasno zbog čega se tako dugo čekalo na izvršenje presude i naplate duga. Budući da se sporni dogadjaj odigrao pre dvadeset godina, sa kamatom je dug dostigao iznos od 1,3 miliona dinara. Kada se pročulo da je klub od Vlade Republike Srbije  dobio sredstva za decu, na našu adresu je stigla presuda o izvršenju. Postupak je vodio Bujanovčanin, sudija Siniša Stoiljković. Novac je podignut sa računa, a isti je blokiran”, navodi se u saopštenju BSK.

Kako navode, predanim radom i zalaganjem klub je posle višegodišnje krize uspeo da formira pet selekcija mlađih kategorija igrača uzrasta od 6 do 16 godina, bez pomoći opštinske vlasti.

“Uprava je upornošću i velikim trudom uspela da uz pomoć Vlade Republike Srbije obezbedi finansijska sredstva za funkcionisanje kluba, o čemu su ,,Bujanovačke“ već pisale. Sve je bilo mnogo lakše. Ukinute su članarine, dečaci su dobili novu opremu, obezbeđene su plate za trenere i pružena mogućnost mališanima da se takmiče, putuju, sklapaju nova prijateljstva i stiču nova znanja i iskustva”, kažu u klubu.

Petlići BSK najbolji u ligi (foto)

Međutim, postupak bivšeg igrača žestoko je ugrozio klub, dodaje se, a najviše će ispaštati najmlađi članovi.

“Nažalost, zbog svega navedenog ispaštaju deca. Čelnici kluba su planirali da posle dugog niza godina povedu ,petliće’ na letnje prirpeme na Vlasinsko jezero, uplatili su kotizaciju od 250 000 dinara, ali nisu u mogućnosti da isplate celokupni iznos zbog novonastale situacije, tako da deca ostaju bez priprema”, kažu u BSK.

BSK je posle decenije tavorenja u najnižem rangu ove sezone obezbedio plasman u Zonu Jug.

BSK se vratio u Zonu Jug: Prvaci Pčinjske lige (foto&video)




One thought on “FK BSK: Zbog tužbe bivšeg igrača blokiran nam je račun i ugrožen opstanak

  1. Ivan Dodić na Cuku muž

    O Bože dragi!!! Zato ništa nikad nećemo imati sve se svelo na novac, neznam šta da kažem nije dobro ni za povredjenog igrača a nije dobro eto što je naš BSK u problemu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *