Građani preko Javi Bujanovačkim: Reka puna smeća, Banja se guši u smradu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. jul 2024. Građani bujanovačke opštine nastavljaju da preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“ ukazuju na brojne probleme sa kojima se susreću u svojoj okolini, a koji nastaju zbog nerada JP Komunalac, ali i neodgovornosti građana. Trnovačka reka prepuna smeća jedan je od tih problema, kao i izlivanje kanalizacije u Bujanovačkoj Banji zbog koje mnogobrojni meštani i turisti, koji su trenutno na oporavku u stacionaru, negoduju.

-Trnovačka reka pored Doma zdravlja je prepuna smeća. Obaveza Komunalaca je da odvozi smeće na deponiju i dobro je što ih na to često podsećate. A da li je obaveza pojedinih građana da u reku bacaju smeće? – pita se naša čitateljka Jelena koja nam je poslala fotografiju reke.

Čitalac Goran Kojić, koji je na lečenju u stacionaru u Bujanovačkoj Banji, kaže da od smrada, koji se oseća zbog izlivanja kanalizacije, ne može da se živi.

-Hitno da se reši smrad u stacionaru banje, odnosno u kanalu koji je u sklopu stacionara. Ja sam na oporavku u banji, pa bi opština trebalo da se založi za boljitak banje, jer u nju dolaze svi kojima ova banja pomaže – napisao nam je Goran Kojić.

Kanalizacija u Banji ne prestaje da se izliva, Komunalac odneo pumpe pa „zaboravio“ da ih vrati

Da je problem sa kanalizacijom u Bujanovačkoj Banji višegodišnji pisali smo mnogo puta do sada. Prošle nedelje nam se javio meštanin banje tvrdeći da je mreža puna, a da su pumpe izvađene i odnesene.

-Mesec dana se izliva kanalizacija, pumpe ne rade, izvađene su i odnesene. Puna je mreža, smrad se širi na sve strane. Turisti udišu dim sa deponije plus smrad od kanalizacije, ovo je katastrofa. Molimo Komunalac i opštinu da reaguju i učine nešto, jer je ovaj problem višegodišnji – pisali su ogorčeni meštani Bujanovačke Banje preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“.

Probali smo tada da kontaktiramo nadležne u JP Komunalac ali, po dobrom ustaljenom običaju, nisu odgovorili na naše pozive.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *