Prihvatni centar za migrante u Bujanovcu neće biti zatvoren

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. jul 2024. Prihvatni centri za migrante u Bujanovcu i Preševu nastaviće da rade u punom kapacitetu, saopšteno je danas iz Komesarijata za izbeglice i migracije.  Bujanovačke saznaju da je u centru u Bujanovcu trenutno smešteno nešto više od 30 migranata, mahom porodica, a u Preševu je u ovom trenutku stotinak samaca.

U punom kapacitetu nastavljaju sa radom centri za azil u Sjenici, Obrenovcu, Vranju i Krnjači i prihvatni centar u Principovcu.

Komesarijat je na svom sajtu naveo da je „u ovom trenutku u centrima smešteno ukupno 429 migranata“.

Ponovo otvoren centar za migrante u Bujanovcu

Istovremeno, zbog smanjenog dolaska migranata, trajno su zatvoreni prihvatni centri u Šidu, Dimitrovgradu i Kikindi.

Privremeno je obustavljen rad Centra za azil u Tutinu, Centra za azil u Banji Koviljači i prihvatnih centara u Pirotu, Bosilegradu, Somboru, Subotici i Adaševcima u periodu od 1. avgusta 2024. do 30. septembra 2024, saopštio je Komesarijat.

Iz Komesarijata poručuju da imaju pripremljene planove reagovanja u slučaju povećanog priliva migranata i da su, uz podršku Vlade Srbije, u mogućnosti da svakodnevno prati  migratornu sliku u Srbiji i adekvatno reaguju.

Bujanovačke saznaju da je veliki broj zaposlenih u Komesariju, više godina angažovanih u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Preševu, ostao bez posla. U Preševu je čak 14 radnika ostalo bez ugovora, a u Bujanovcu 3. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *