Arber Pajaziti novi predsednik Opštine Bujanovac (VIDEO)

Bujanovac, 30. jul 2024.- Arber Pajaziti novi je predsednik Opštine Bujanovac- odlučila je većina od 23 odbornika tajnim glasanjem na današnjoj sednici novog saziva Parlamenta.

Radiću u interesu svih građana Bujanovca”, bilo je prvo što je rekao Pajaziti nakon izbora.

Ovo je na neki način istorijski događaj jer po prvi put posle 22 godine na čelu Bujanovca neće biti dosadašnji predsednik Nagip Arifi ili Šaip Kmberi, koji su se od 2002. rotirali na tom mestu.

Pajaziti je rođen 1983, profesor je albanskog jezika i književnosti. Živi u Velikom Trnovcu, oženjen i otac troje dece. Jedan je od lidera Fronta za promene koji čini okosnicu nove lokalne vlasti sa ukupno 23 odbornika zajedno sa koalicijom oko SNS, GG dr Dejan Stojanović, Sašom Arsićem i dvojicom predstavnika Roma.

Ranije danas njegov koalicioni partner Driton Redžepi postao je šef parlamenta a dr Stefan Stošić iz GG njegov zamenik.

Pajazitijev zamenik je Aleksandar Milošević iz SNS.

Milošević iz SNS kandidat za zamenika predsednika opštine, poznata imena Srba koji ulaze u Opštinsko veće

Sekrerar parlamenta biće Kastriot Jakupi iz Fronta a poznata su i imena članova Opštinskog veća.

Opozicija, koju sa 18 odbornika čine tri stranke koje su držale vlast od 2020-Demokratska partija, Pokret za demokratski progres i Partija za demokratsko delovanje- nije učestovala u glasanju kao ni tokom peoglašenja Pajazitija za novog čelnika Bujanovca.

Opozicija je napustila parlament i danas tokom konstitutivne sednice novog saziva, ali su njeni odbornici tokom diskusije više puta ponovili da je novu bujanovačku vlast formirala BIA, optuživši Pajazitija da je ujedinio Srbe te da radi protiv interesa albanske zajednice.

Arberu Pajazitiju stigla nepristojna ponuda: Sve, sve samo u opoziciju ne (Tekst pisma)

Pajaziti je, kao pobednik izbora, u dva navrata na razgovore zvao lidere ostalih albanskih stranaka, koji se nisu odazvali njegovim pozivima. Tek uoči današnje skupštine poslali su mu pismo sa ponudom da preuzme mesto predsednika sa njima u vlasti koju bi, kao u prethodne 4 godine, činile samo stranke koje okupljaju Albance.




One thought on “Arber Pajaziti novi predsednik Opštine Bujanovac (VIDEO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *