Odbornici tri albanske stranke napustili sednicu SO Bujanovac

Bujanovac, 30. jul 2024. – Buduća opozicija koju čine tri albanske stranke sa 18 odbornika-DP, PDD i PDP- napustila je konstitutivnu sednicu SO Bujanovac na kojoj je Driton Redžepi, kandidat Fronta za promene, predložen za predsednika parlamenta.

Tome je prethodila diskusija o ovom predlogu, tokom koje je Šćiprim Musliu, predsednik Pokreta za demokratski progres (PDP), rekao da predsednik opštine Bujanovac mora da ima podršku većine albanskih odbornika:

Mustafi: Novu većinu u Bujanovcu formirala BIA

„2002. godine se prolivala krv za privilegije koje Albanci ovde uživaju sada. Kada izgubite većinu (Pajaziti i Redžepi) nemojte da tražite našu pomoć. Predsedednici opštine i skupštine treba da imaju podršku većine albanskih odbornika“, rekao je Musliu, koji je prethodne četiri godine bio zamenik predsednika opštine.

U parlamentu su u toku pripreme za tajno glasanje za izbor novog predsednika parlamenta, koji će potom sazvati prvu redovnu sednicu SO Bujanovac a zatim kasnije danas sledi i izbor novog predsednika opštine. Kandidat većine za ovo mesto je Arber Pajaziti iz Fronta za promene.

Sporazum o novoj većini od 23 odbornika ranije su potpisali Front, Koalicija oko SNS, GG dr Dejan Stojanović, Saša Arsić i dvojica Roma.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *