Počela konstitutivna sednica SO Bujanovac, očekuje se promena vlasti

Bujanovac, 30. jul 2024. – U sali Skupštine opštine Bujanovac očekuje se početak konstitutivne sednice novog saziva lokalnog paralamenta posle izbora 2. juna, javlja reporter Bujanovačkih.

Sednicom kao najstariji odbornik predsedava dr Stojanča Arsić

U salu su najpre pristigli svi odbornici, njih 23, čije su liste potisale sporazum o većini i formiranju nove opštinske vlast (Front za promene, Koalicija oko SNS, GG dr Stojanović, Saša Arsić i dvoje Roma), a za njima, nešto posle 10 sati, i odbornici tri albanske stranke koje su do sada činile vlast-DP, PDP i PDD sa ukupno 18 odbornika.

Konstitutivnom sednicom predsedavaće kao najstariji odbornik dr Stojanča Arsić sa liste oko SNS.

Buduća vlast je ovako podelila funkcije

Sednica ima 8 tačaka dnevnog reda, koje možete videti na kraju ovog teksta. Nakon konstitutivne, očekuje se i prva sednica novog saziva na kojoj bi trebalo da se izaberu novi organi lokalne vlasti. Prema koalicionom sporazumu većine koja ima 23 odbornika, kandidat za predsednika Bujanovca je Arber Pajaziti (Front), Skupštinom bi ubuduće trebalo da predsedava Driton Redžepi iz iste koalicije, dok su mesta pomoćnika i zamenika predviđena za njihove partnere sa srpske strane.

Bujanovačke će vas tokom dana izveštavati o dešavanjima u parlamentu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *