Kurti čestitao Arditi Sinani, ali “zaboravio” Pajazitija

Kutrijeva objava

Bujanovac, 31. jul 2024.- Osim Bujnaovca, u utorak je i Preševo dobilo novu vlast a za predsednicu Opštine izabrana je Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), koja je dobila glasove 24 odbornika od 38 koliko ima tamošnji parlament.

Kosovski premijer Albin Kurti čestitao je Arditi Sinani, ali je u objavi na društvenim mrežama zaboravio da sve najbolje poželi i Arberu Pajazitiju, novom predsedniku Bujanovca.

“Najiskrenije čestitke Arditi Sinan na novoj funkciji, kao i građanima. Ubedljiva pobeda na junakim izborima bila je jasna definicija volje građana koji žele jak mandat za Arditu. Uz želju za uspehom i dobrim radom u ispunjavanju dužnosti i odgovornosti, izražavam spremnost za blisku institucionalnu saradnju u službi Preševa i tamošnjih građana”, objavio je Kurti.

Izostavljanje Pajazitija možda i ne čudi ako se zna da je Kurti pre izbora jasno podržao PDD, koji je dobio vlast u Preševu ali je u Bujanovcu, zajedno sa još dve do juče vladajuće stranke-DP i PDP- ostao u opoziciji.

Osim toga, Pajaziti je izvorno član Alternative za promene Šćiprima Arifija, doskorašnjeg čelnika Preševa, koji je u otvorenom sukobu sa Kurtijem koga je optužio da pravi podele među Albancima.

Pajaziti za Bujanovačke: Sutra preuzimam dužnost, prioriteti budžet, deponija, voda i smeće na ulicama (VIDEO)

Osim toga, Pajaziti je odbio Kurtijevu sugestiju da “razmisli” o formiranju većine samo sa lbanskim stranakama, pa je Bujanovac dobio multietničku vlast, o čemu su Bujanovačke izveštavale.

Pajazitijev Front za peomene okosnica je te većine koju čine i Koalicija oko SNS, GG dr Stojanović, Saša Arsić i Romi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *