Požari na tri lokacije oko Bujanovca

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 31. jul 2024. (Naslovna foto: Davidovac)- U okolini Bujanovca vatrogasne ekipe se trenutno bore sa požarima na tri lokacije. Najkritičnije je na planinini Kozjak u okolini manastira Prohor Pčinjski, o čemu bujanovačke izveštavaju tokom dana, a zatim u selu Zarbince i u Donjem Davidovcu prema Srpskoj Kući. Požar u Malom Trnovcu je za sada stavljen pod kontrolu.

-Juče su u Zarbincu meštani, vatrogasci i 12 vojnika koji su radili do 9 sati uveče. Međutim, malopre sam dobio obaveštenje da je tamo opet buknuo požar i može da nam pravi probleme, jer su dva domaćinstva blizu. Obratio sam se vojsci i upravo su mi javili da se vojska uputila tamo da pomogne, jer ne možemo nijednu vatrogasnu ekipu da povučemo iz reona Prohora – objašnjava Aslani.

Helikopteri gase požar na Kozjaku, manastir bezbedan (VIDEO)

Vatrogasna ekipa sa je, kako kaže, krenula i prema Davidovcu odakle su dobili informaciju da je buknuo požar.

Požar koji je između Malog i Velikog Trnovca izbio u utorak stavljen je pod kontrolu.

-Tamo je požar malo stišao, a zbog bezbednosti i nepristupačnog terena na kome ima ostataka eksplozivnih naprava nije bezbedno da ljudi ulaze, jer niko ne može da im garantuje i da ih tera da ulaze na mesto požara. Pratimo koliko možemo i radimo sve što možemo – kaže Aslani.

-Na gašenju požara kod manastira Prohor Pčinjski angažovani su helikopteri i vatrogasne ekipe iz Beograda, Niša, Jagodine, Leskovca, Kragujevca, Smedereva i Kruševca i nadamo se da će se sad malo smiriti situacija – kaže za Bujanovačke načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Ali Aslani.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *