Nagip Arifi: Uradio sam veliki posao za Opštinu Bujanovac

Bujanovac, 1. avgust 2024.-Nagip Arifi u sredu je Arberu Pajazitiju predao dužnost predsednika opštine Bujanovac i izašao iz kabineta u kome je proveo četiri mandata. Nakon toga se preko fejsbuka obratio građanima porukom u kojoj tvrdi da je njegova vlast tim istim građanima donela mnogo dobrih i korisnih stvari, a nije propustio priliku svog naslednika optuži za kolaboraciju sa Srbima, izdaju ideala borbe OVPMB i uopšte činjenicu da su tri alabanske stranke stranke koje su do sada vladale ostale u opoziciji.

Evo šta poručuje Arifi, koji je predsednik prvi put postao 2002:

Poštovani građani Opštine Bujanovac,

Nakon četiri godine vladavine, danas je bio mi je bio poslednji dan u mandatu gradonačelnika.

Kako demokracija zahteva, na potpuno transparentan način, predao sam mandat predsednika opštine.

Osećam se odlično jer sam iza sebe ostavio mnoge projekte realizovane u interesu naših građana. Pokušao sam služiti svim građanima bez obzira na etničku, versku ili političku pripadnost.

Moj politički put krenuo je vrlo rano, još i 90-ih, kada je naša nacionalna supstanca bila ugrožena. U to vreme, iako su Albanci bili većina u Opštini Bujanovac, bili su nepravedno zastupljeni, jer je zakon koji je primenjivan bio krajnje diskriminatorski, gde su Albanci mogli da budu zastupljeni u Skupštini sa maksimalno 12 odbornika od ukupno 41.

Moralo je doći do rata pod organizacijom UÇPMB-a i 28 života je palo kako bi donelo pozitivne promene.

Među brojnim promenama koje su se desile, promenjen je i izborni zakon, pa su Albanci 2002. godine prvi put uspeli da dođu na čelo Opštine Bujanovac.

Odlazak Nagipa Arifija

Od 2002. do juče  (utorak) Albanci su većina u svakoj organizaciji za donošenje odluka u našoj opštini. Rezultati dosadašnjeg rada su evidentni, posebno u poboljšanju infrastrukture i zapošljavanja. Albanska naselja su bila bez infrastrukture, a ja sam zatekao opštinu sa samo 6 Albanaca. Danas, kada se osvrnem, vidim da smo zajedno uradili veliki posao, a opština sada ostavljam sa preko 70% zaposlenih Albanaca, ne računajući one zaposlene u javnim preduzećima gde je opština osnivač.

Uprkos ovim postignućima na lokalnom nivou, Albanci su i dalje diskriminisani kada je reč o zapošljavanju u republikanskim organima. Albanci su i dalje nedovoljno zastupljeni u pravosuđu, zdravstvu, pošti, policiji, carini i u drugim organima a negde ih čak i nema.

Niko od nas nije mislio da će doći dan kada će Albanci biti nedovoljno zastupljeni čak i u lokalnoj vlasti, u dve glavne institucije za donošenje odluka. U Skupštini opštine i u Opštinskom vieću, Albanci će biti manjina, iako najnoviji rezultati popisa stanovništva kažu da je Albanaca 62%.

Juče je Bujanovac napravio mnogo koraka unazad podsećajući nas na 90-te.

Konačno, zahvaljujem se svim građanima naše opštine na velikoj podršci koju su mi pružali, posebno tokom mandata 2020-2024, gde sam ponosno predvodio nacionalnu koaliciju, koju je podržalo 26 albanskih odbornika Skupštine opštine koji predstavljaju oko 13.000 albanskih birača.

Posebna zahvalnost i svim mojim kolegama, radnicima Opštinske uprave, odvornicima, članovima Općinskog veća, koalicionim partnerima, načelniku i predsedniku Skupštine opštine. Hvala i za moju porodicu koja je uvek bila uz mene.

Nastavićemo dalje, na poslovima koji nas čekaju.

Hvala vam!




One thought on “Nagip Arifi: Uradio sam veliki posao za Opštinu Bujanovac

  1. Skener Š.

    Zoti Arifi!!!
    Në fillim të kësaj letre dua t’ju them se ju nuk keni bërë asgjë të mirë për popullin në Bujanoc, ai konflikt që shpërtheu dhe formimi i UÇPMB-së solli vetëm të keqen, njërën e madhe për nga popullsia dhe e dyta. Gjëja që dua t’ju them është se unë jam vendas dhe kam mjekë serbë të cilët kanë ndihmuar në një operacion në zemër në Beograd, nuk më kanë marrë një shishe pije, zoti Arifi, mos fol për kërcënimin. jetën shqiptare, vetëm ju sepse keni përfituar mirë nga ai konflikt, ne e dimë mirë. Prandaj nuk ndodhi më, shoqe Arifa Nagipe. Suksese Presidentit të ri të Bujanocit dhe në marrëveshje me të gjitha nacionalitetet në zonën e Bujanocit. Dhe ju, nëse është luftë dhe konflikt, dërgoni fëmijët tuaj, u mjaftuan ato konflikte të mallkuara, të rinjtë tanë shkuan në perëndim, çdo shtëpi tjetër është bosh, barërat e këqija janë rritur në fusha. Po të ishte mirë, nuk do të kishin ikur nga Arifi Nabipa. Përshëndetje të mëdha, unë e di që ju pushkë kur keni qenë një armë.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *