Pajaziti: Situacija na deponiji pod kontrolom, Komunalac da radi svoj posao

Bujanovac, 2. avgust 2024. Situacija sa požarom na gradskoj deponiji stavljena je pod kontrolu, saopštio je predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti. “Puna odgovornost je na JP Komunalac”, poručio je on.

Ipak, kako je naveo, to ne znači da je problem rešen.

“U gašenju vatre učestvovali su osoblje J.P. Komunalac, vatrogasci, čelnici Štaba za vanredne situacije i privatna firma „Šera beton“ koja ima aktuelni ugovor sa opštinom za reagovanje u ovakvim situacijama”, naveo je predsednik opštine.

Požar se uveliko gasi, predsednik naredio obavezna dežurstva na deponiji

Dodao je da želi da uveri građane da će ovaj problem uskoro biti rešen jednom zauvek.

“Pre svega, moramo priznati da je za gradsku deponiju odgovorno J.P. Komunalac. Ovo javno preduzeće dobilo je obaveze za 24 časovno dežurstvo u deponiji. Videćemo koliko se to poštuje u stvarnosti.”, poručio je Pajaziti.

Zar je moguće da vatra izbije sama od sebe i da se ne ugasi kada postoji dežurstvo sa cisternom i dugom mehanizacijom u pripravnosti? Još je više nelogično da bi neko mogao namerno da zapali deponiju kad je tu dežurna ekipa. Za svaki požar, ukoliko izbije ubuduće u razmerama koje smo videli poslednjih dana, imaće svoje izvršioce ili saučesnike u zločinu. Teret maksimalne odgovornosti, uključujući i krivičnu, snosiće nadležni organi Komunalca i smene  koje su zaduženi za dežurstvo”, kaže predsednik opštine.

On je poručio i da ne može cela opština da ispašta zbog pojedinaca koji ne izvršavaju svoje dužnosti i odgovornosti.

“Naši građani nisu zaslužili trovanje vazduhom”, zaključio je on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *