Direktorka OŠ „B. Radičević“: Još uvek čekamo upotrebnu dozvolu, a fale nam i đačke klupe

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. avgust 2024. Iako je ostalo manje od mesec dana do početka nove školske godine, Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu, čija rekonstrukcija traje više od dve godine, još uvek nije dobila upotrebnu dozvolu, kao ni obećani novi nameštaj.

-Još uvek čekamo. Čula sam se sa nadležnim iz Ministarstva za javna ulaganja, oni treba da pošalju mišljenje lokalnoj samoupravi, odnosno njihovoj službi, pa da nam se onda izda privremena upotrebna dozvola – kaže za naš portal direktorka škole Gordana Zlatković.

U ime svih radnika, učenika i roditelja obratila se, kako kaže, ministru za javna ulaganja i dobila odgovor da će biti otklonjene sve prepreke da đaci krenu u svoju školu 1. septembra.

-Nadam da će se sve rešiti do početka školske godine i da ćemo krenuti u svoju školu. Ja ću pomoćnim radnicima da kažem da rasporede taj nameštaj koji imamo, pa kako bude – kaže direktorka.

Dobijali su, dodaje, i obećanja da će dobiti novi nameštaj, a sada svi ćute.

-Obratila sam se i predsedniku Vučiću i Ministarstvu prosvete, pisala sam na više adresa, pa videćemo – dodaje Zlatkovićeva. Inače, iz ministarstva je danas stiglo rešenje o njenom imenovanju na mesto direktora u punom mandatu.

Podsetimo, načelnica Odeljenja za investicije i razvoj u Bujanovcu Fazile Azemović rekla je našem portalu početkom jula da očekuje da đaci  krenu septembra u matičnu školu, jer je tehnički prijem u drugom navratu pozitivno rešen.

Opština: „Brankovci“ od septembra u svojoj školi

-Stav Opštine Bujanovac je da neće biti nikakvih prepreka da đaci krenu septembra u matičnu školu, samim tim što je tehnički prijem u drugom navratu pozitivno rešen, s tim što će konačni obračun radova biti deo rešavanja između Finansijera (Ministarstva) i Izvođača radova. Od strane Ministarstva postoje uveravanja da će se i to ubrzo rešiti – rekla je tada Azemovićeva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *