Protest Albanaca na trgu u Bujanovcu 12. avgusta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. avgust 2024. Protest Albanaca zbog diskriminacije koju nad ovom zajednicom u Bujanovcu i Preševu navodno vrši država Srbija biće održan na trgu u Bujanovcu 12. avgusta, najavio je u utorak predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Nevzad Lutfiu.

Protest za identitet i dostojanstvo, kako je nazvan skup, počeće u 11 časova.

Bujanovačke su u nekoliko navrata pisale o najavama predsednika NSA da organizuje „narodni protest zbog diskriminacije koju trpe Albanci“.

Predsednik NSA: Narodni protest Albanaca zbog diskriminacije

Lutfiu je isticao da se do ideje o održavanju ovakvog skupa došlo na sastancima sa ovdašnjim političkim liderima Albanaca, koje je inicirao nezadovoljan izborom sudija u Osnovnom sudu u Bujanovcu početkom jula.

Albanci negoduju zbog izbora sudija u Bujanovcu

Sa kojim političarima je razgovarao nije objavio.

Protest, inače,  dolazi nekoliko dana od smene vlasti u Bujanovcu i odlaska u opoziciju koalicije albanskih stranaka koje vode Nagip Arifi, Šaip Kamberi i Šćiprim Musliju – Lutfijuov partijski šef.

-U ponedeljak (12. avgusta 2024. godine) u 11.00 časova u centru Bujanovca biće održan Protest za identitet i dostojanstvo! Hajde! Za svoje! Za one koji će doći posle nas! – objavio je predsednik NSA.




3 thoughts on “Protest Albanaca na trgu u Bujanovcu 12. avgusta

  1. Mirjana Janković

    Sramota,šta rade albanci.Niko ih ne dira,a oni o diskriminaciji.Cilj,rušenje Vučića Pa udri iz svih oružja.Sram ga bilo,ko se pojavi na tojm skupu!

    Reply
  2. Miki

    Ваши политчки пријатељи, припадници Ваше странке као и гарнитура Шаип Камбери и Нагип Арифи треба да кривично одговарате за не/чињење и накриво чињење у протеклих 20 и више година на штету учињену грађанима Бујановца свих националности. Свако овде поменут треба да одговара пред законом и народом Бујановца за све што је било у његивој обавези/ надлежнисти да ради а није.
    У чије Ви име позивате на протесте кад немате моралну и људску одговорност да кажете као странка Криви смо : што људи немају решену канализацију, што депонија трује грађане, што нисмо сарађивали с државним врхом ради отварања фабрика и инвестиција на територији општине, криви смо што људи по селима немају воду и нисмо нашли решења а били су Ваши људи и Шаипови, Арифијеви надлежни и плаћени да мисле, криви смо људима у вртићима и јавним установама касне плате, што се не кажњавају велики дужници за воду ….
    Одакле Вама право да позивате на протесте јер сте већ толико година на власти и ништа нисте урадили за све три нациналне заједнице? Ко сте Ви? Колико су Ваше интелектуалне, организационе и људске компетенције да решавате тако сложена питања у мултиетничкој средини? Која су Ваша искуства да се бавите људима?
    Колико смо сазнали чак сте и једва изабрани на ту функцију на коју се позивате с нереалним очекивањима.
    Колико Ви заправо имате радног искуства?

    Reply
  3. Када 600 еура вреди човек

    Кад смо већ код правосуђа.
    Мог рођака Србина на путу из Прешева је ударио тад 19 год. млад Албанац колима 2007 год. чији родитељ је сутрадан породици донео 600 еура ради поравнања.
    За име Божије убити човека брзом вожњом у претицању и поравнати се!!
    Младић се убрзо нашао на слободи!! Како! На који начин и по ком закону је могао бити пуштен неко које је изазвао незгоду с смртним исходом?Како је то могло да прође у тужилаштву које је по службеној дужности већ морао да ради свој посао. Кад је већ кренуло гоњење и кад је после настављено суђење на које се није појављивао већ јер наводно је недоступан органима гоњења.
    Епилог 2024 год. не може да се над починиоцем спроведе правда јер је ухваћен на граничном прелазу с наркотицима и сада је у затвору у Гњилану.
    Нико до дана данашњег не ибавештава породицу из правосођа, судија
    (Албанац), јавни тужилац (Албанац) шта се дешава, докле се стигло. Скоро две деценије прођоше.
    Да ли ја могу да имам поверење у правосуђе које воде Албанци?
    У Прешеву је изгледа Дивљи Запад.
    Возе млађи пунолетници ноћу под пуним гасом. Зна се како и да ли сме да вози неко ко је тек добио дозволу ноћу.
    Како ја да верујем Албанцу тужиоцу?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *