Kamberi osudio hapšenje, ali i govor mržnje u komentaru na FB strani Bujanovačkih

Bujanovac, 9. avgust 2024. – Narodni poslanik Šaip Kamberi izjavio je da osuđuje svaki govor mržnje, ali i selektivnu pravdu koja se sprovodi u Srbiji povodom hapšenja Albanca iz Bujanovca zbog komentara na Fejsbuk stranici Bujanovačkih.

Kamberi je objavio da ovo hapšenje predstavlja svojevrstan pritisak uoči protesta Albanaca zakazanog za ponedeljak 12. avgusta u Bujanovcu, pod parolom „Za identitet i dostojanstvo“.
„Ne treba imati razumevanje za podsticanje nasilja ili mržnje, pogotovo kada se to dogodi u multietničkoj sredini kao što je Bujanovac. Međutim, to se dešava u okolnostima kada se u Srbiji svakodnevno susrećemo sa stotinama antialbanskih komentara na profilima beogradskih medija gde je albanofobija postala svakodnevna stvar, a nosioci albanofobije su često i državni zvaničnici“, kaže Kamberi.
Kako je dodao, hapšenje u Bujanovcu je otvoreni pokušaj da se obuzda reakcija naroda i utiša glas Albanaca, „da se skrene pažnja i demonizuju i protest i naši legitimni zahtevi koje je Srbija zvanično prihvatila potpisivanjem tri sporazuma sa albanskim predstavnicima (2001, 2009 i 2013).
Zbog komentara na našoj FB stranici, uhapšen je S.L zbog sumnje da je počinio krivično delo Izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti. On se tereti da je 8. avgusta na tekst „Studenti pozivaju na protest Albanaca u Bujanovcu“, napisao komentar „Samo pishtolj ucka reshava problem u bujanovcu kakvi protesti kakvi bakraci“. 
Određeno mu je zadržavanje od 48 sati.



One thought on “Kamberi osudio hapšenje, ali i govor mržnje u komentaru na FB strani Bujanovačkih

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *