Lutfiu: Današnji protest usmeren protiv vlasti u Beogradu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. avgust 2024. Narodni protest Albanaca protiv diskriminacije koju nad ovom zajednicom na jugu Srbije navodno vrši država biće održan u ponedeljak na trgu u Bujanovcu. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Nevzad Lutfiu rekao je uoči skupa da se protestuje isključivo protiv vlasti u Srbiji.

-Protest u Bujanovcu usmeren je protiv Vlade Srbije i diskriminacije koja se neprekidno vrši nad nama i koja se sve više pojačava. Protest je svenarodni, jer je dobio podršku velike većine našeg društva – rekao je za Folonline Lutfiu, koji je inicijator protesta.

Do ideje o održavanju ovakvog skupa došlo se na sastancima sa ovdašnjim političkim liderima Albanaca, koje je sazivao Lutfiu nezadovoljan izborom sudija u Osnovnom sudu u Bujanovcu početkom jula.

Kamberi podržao protest Albanaca u Bujanovcu

Protest Albanaca pod nazivom „Za dostojanstvo i identitet“ održava se danas od 11 časova, na gradskom trgu u Bujanovcu. Održava se dve nedelje od smene vlasti u Bujanovcu i odlaska u opoziciju koalicije albanskih stranaka koje vode Nagip Arifi, Šaip Kamberi i Šćiprim Musliju – Lutfijuov partijski šef.

Bujanovačke će pratiti protest i izveštavati javnost.

Protest Albanaca na trgu u Bujanovcu 12. avgusta

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *