Komentar urednika: Bujanovačke i nova vlast

Autor: N. Lazić

Bujanovac, 14. avgust 2024. – Po konstituisanju nove lokalne vlasti redakcija Bujanovačkih odlučila je da joj da „grejs period“ od 100 dana, kako je red i običaj u demokratskim društvima, i da odmah kažemo da od te namere nismo odustali. U prevodu, to znači da novoj vlasti treba ovaj period koji je sasvim dovoljan da pokaže šta ume i zna, da građanima dokaže da su bili u pravu kada su 2. juna glasali za njih.

Osim toga, do potpune promene vlasti nije još ni došlo jer se čeka naredna sednica SO Bujanovac kako bi se promenili direktori javnih preduzeća i ustanova, Komunalca najpre jer je komunalna služba srce svakog grada, nadzorni i upravni odbori, postavili novi načelnici Opštinske uprave, ukratko kako bi vlast u punom kapacitetu preuzela kontrolu u vođenju grada.

Nadamo se da će nakon toga građani Bujanovca bar malo početi da osećaju promene koje su im obećane pre izbora, za početak da ne žive u gradu prepunom smeća, da svi dobiju pristup pijaćoj vodi, da država promeni odnos prema našem gradu pre svega što se tiče investicija…

Međutim, na samom početku mandata nova vlast napravila je dva nepotistička gafa koja su uzburkala javnost. Najpre je supruga dr Dejana Stojanovića, predvodnika grupe građana postala član Opštinskog veća a zatim je i za pomoćnika predsednika opštine imenovan sin Saše Arsića, odbornika i člana vladajuće koalicije.

Ovo potonje posebno je izazvalo pažnju javnosti, pa naša vest o tome ima na stotine komentara, uglavnom negativnih.

Bujanovačke ne žele da se mešaju u koalicioni dogovor svih pet vladajućih listi, ali će uvek ukazivati na ovakve i slične anomalije, radeći kao i do sada samo i isključivo u interesu građana.

Ne sumnjajući u plemenitost namera ljudi u vlasti, bez ikakvih ličnih animoziteta ili simpatija, naš stav vrlo je jasan jer smatramo da ovakve pojave ni za koga nisu dobre, pre svega za građane, a zatim ni za samu koaliciju na vlasti što se, opet, reflektuje na život građana.

A treba li ponavljati koliko građani Bujanovca, svih nacija i vera, očekuju ali i zaslužuju da žive pristojno i dostojanstveno.

Dakle, što se nas tiče, mi poštujemo demokratsko načelo o „100 dana fore“.

Na ovom mestu zatvaramo bilo kakvu polemiku na ovu temu sa naše strane, od onih 100 dana prošlo je tek dvadesetak, a ovaj tekst predstavnici vlasti treba da shvate samo i isključivo kao dobronamerni stav našeg portala jer duboko verujemo da kao deo ove zajednice imamo ne samo pravo na to, već nam je skretanje pažnje u opisu posla, a sve naravno u interesu Bujanovca i Bujanovčana. Uostalom, pročitajte naš prvi tekst objavljen 3. avgusta 2015.

ZAŠTO BUJANOVAČKE




One thought on “Komentar urednika: Bujanovačke i nova vlast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *