Prva sednica Opštinskog veća: Obustava svih radova zbog loše finansijske situacije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. avgust 2024. Finansijska situacija u Opštini uopšte nije dobra, rekao je u sredu predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti na prvoj sednici Opštinskog veća. Zbog toga je veće donelo odluku da se obustave svi radovi po projektima na mesec dana.

-Finansijsko stanje nije dobro. Obustavićemo radove dok ne uradimo presek u budžetu, realno analiziramo situaciju i vidimo šta i kako dalje – rekao je Pajaziti.

Dodao je da će od nadzornih organa biti zahtevano da svim izvođačima nalože obustavu radova.

Ovim je po ko zna koji put potvrđeno pisanje Bujanovačkih da je prethodna vlast na čelu sa Nagipom Arifijem dovela budžet do rasula i naslednicima ostavila gotovo praznu opštinsku kasu.

Raspad sistema: Opštinari i radnici javnih ustanova i dalje bez plata

Bujanovačkim je u Opštini potvrđeno da sada kasne julske plate i radnicima Opštinske uprave, kao i  zaposlenima u javnim ustanovama, jer para u bužetu nema.

Ovo nije prvo kašnjenje, već su radnici na plate uobičajeno čekali tokom poslednjih meseci vladavine svealbanske koalicije. Ruka spasa stizala je u vidu redovnog transfera sa republičkog nivoa od oko 25 miliona dinara.

Opštinsko veće je na prvoj sednici je za novog v.d. načelnika Opštinske uprave imenovalo Selamija Mustafu.

Selami Mustafa i zvanično novi načelnik Opštinske uprave Bujanovac

Određeni su i novi članovi komisije za javnu nabavku, komisije za praćenje investicija, žalbene komisije. Sastav ovih komisija određen je, kako je rekao predsednik opštine, koalicionim sporazumom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *