Tužilaštvo o razlozima pritvora zbog komentara na FB stranici Bujanovačkih

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. avgust 2024. S.L. iz Bujanovca, koji je zbog komentara na Fejsbuk stranici Bujanovačkih osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, pritvoren je zbog opasnosti od bekstva, potencijalnog uticaja na svedoke i rizika od ponavljanja krivičnog dela.

“Postoje pritvorski razlozi iz čl. 211. st. 1, tač. 1, 2. i 3. Zakonika o krivičnom postupku, tj. okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog, zatim osobite okolnosti da će ometati postupak uticajem na neispitane svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo”, naveli su danas iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju u odgovoru portalu Bujanovačke  na pitanje o ovom slučaju.

Bujanovačke su pre dva dana javile da je S.L. koji je 9. avgusta priveden zbog komentara na Fejsbuku, određen pritvor do 30 dana.

Pritvor za komentatora na Fejsbuk stranici Bujanovačkih

On je 8. avgusta na tekst „Studenti pozivaju na protest Albanaca u Bujanovcu“, napisao komentar: „Samo pishtolj ucka reshava problem u bujanovcu kakvi protesti kakvi bakraci“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *