Zamenik Milošević: „Brankovci“ 1. septembra u svojoj školi

Piše: N. Stevanović

Milošević: Čekamo inventar

Bujanovac, 14. avgust 2024. Đaci i nastavnici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu novu školsku godinu počeće u svojoj matičnoj školi, to je gotova stvar, rekao je danas za Bujanovačke zamenik predsednika opštine Aleksandar Milošević. Za obećani novi školski inventar, međutim, čekaće se na nadležna ministarstva.

Kompletna rekonstrukcija škole koja je trajala dve i po godine završena je, ali objekat još uvek nema upotrebnu dozvolu, o čemu su Bujanovačke pisale. Zbog toga se pojavila sumnja da će povratak „Brankovaca“ u školu ponovo biti odložen, što bi bila kap koja bi prelila čašu strpljenja već ogorčenih roditelja.

Naime, tokom rekonstrukcije đaci su bili iseljeni u druge škole, pa čak i u Dom kulture, a časovi su bili skraćeni na 30 minuta.

Milošević je danas rekao našem portalu da će sve proceduralne stvari biti rešene i da će rekonstruisana škola primiti svoje đake i nastavnike 1. septembra.

-O tome više nema govora, nadležne službe će rešiti to što je ostalo od procedure, o tome smo već razgovarali – rekao je on.

Objekat je potpuno rekonstruisan, međutim, dve nedelje do početka školske godine još uvek nije rešeno pitanje inventara.

Ako je đacima, roditeljima i školskom osoblju za utehu, nove školske klupe, kao i računare, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Bujanovcu marta 2023.

On je tada, baš u školi „B. Radičević“ rekao da će „to biti rešeno“ odgovarajući na pitanje učiteljica.

Na pitanje našeg portala o novim klupama, Milošević je odgovorio da se čeka na Ministarstvo prosvete.

-Škola je, kako sam obavešten, poslala zahtev i čeka se na odgovor – kaže on.

Da su zahtevi poslati, ne samo resornom ministarstvu, već i Ministarstvu za javna ulaganja, ranije je Bujanovačkim rekla i direktorka škole Gordana Zlatković.

Alternativa za slučaj negativnog odgovora iz Vlade jeste stari inventar, što bi takođe razočaralo i roditelje i đake.

Direktorka OŠ „B. Radičević“: Još uvek čekamo upotrebnu dozvolu, a fale nam i đačke klupe




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *