Posle pisanja Bujanovačkih pitanje školskih klupa za „Brankovce“ u Skupštini i Vladi Srbije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. avgust 2024. Pitanje o novim klupama i računarima koje Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu još uvek nije dobila, iako se radi o obećanju predsednika Aleksandra Vučića, danas je pokrenuo i narodni poslanik  iz Vranja Slobodan Petrović (SRCE). Muke „Brankovaca“ pred početak školske godine tako su stigle i do Skupštine Srbije.

Narodni poslanik Slobodan Petrović

Nakon što su Bujanovačke u sredu pisale o dešavanjima u školi uoči 1. septembra,  Petrović je preko Skupštine postavio poslaničko pitanje ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović.

-Kada će konačno biti ispunjeno obećanje predsednika Vučića, dato 11. marta 2023. godine, da OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu dobije nove školske klupe i računare? – pita poslanik Petrović iz stranke Srbija Centar.

On od ministarke traži i odgovor na pitanje kada će se đaci napokon vratiti u školu, s obzirom da je rok za rekonstrukciju, koja je trajala gotovo 3 godine, istekao. Učenici su za to vreme, navodi on, bili izmešteni u druge škole, a časovi su im trajali 30 minuta, „što je negativno uticalo na kvalitet njihovog obrazovanja“.

Bujanovačke su isto pitanje u sredu postavile zameniku predsednika opštine Bujanovac Aleksandru Miloševiću i dobile odgovor da se „Brankovci“ sigurno vraćaju u svoju školu od 1. septembra.

Zamenik Milošević: „Brankovci“ 1. septembra u svojoj školi

Milošević je rekao i da se za školski inventar (klupe) čeka na Ministarstvo prosvete.

Da će škola dobiti klupe i računare najavio je lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tokom posete školi 11. marta prošle godine na pitanje učiteljica rekao „da će to biti rešeno“, posle aplauza je dodao: „Vidite koliko su se ljudi obradovali samo novim klupama“.

Predsednik Vučić u školi „B. Radićević“ u Bujanovcu

Ovo nije prvi put da Petrović u svojstvu narodnog poslanika pokreće pitanja koja se tiču Bujanovčana.

Prvi je u Skupštini istupio protiv višegodišnjeg trovanja građana zbog požara na bujanovačkoj deponiji i tražio hitnu reakciju državnih insitucija.

Petrović u Skupštini Srbije: Dok mi ovde pričamo Bujanovčani se i dalje guše u dimu sa deponije

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *