Pajaziti: Opoziciji ću odgovoriti na sve optužbe, nikome neću da ćutim

Bujanovac, 16. avgust 2024. – Ne znam po kojoj su matematičkoj formuli tri stranke sa 18 odbornika planirale da naprave svealbansku većinu sa najmanje 21 glasom, bez učešđa izbornog pobednika, našeg Fronta za promene, rekao je predsednik Opštine Bujanovac Arber Pajaziti za TV Spektri, čije delove prenose Bujanovačke.

On je govorio o tome kako su ga predstavnici tri partije koje su do sada činile vlast ignorisale posle izbora, i pored brojnih poziva na sastanke i moguće dogovore.

Vi znate da smo pobednici izbora od 2. juna i da smo odmah po dobijanju preliminarih rezultata uputili pozive albanskim političkim strankama da sednemo, da razgovaramo, da razmotrimo mogućnost stvaranja koalicije sa Albancima. Nismo dobili nikakav odgovor ni u pismenom obliku, ni preko neke objave ili odgovora preko ljudi kojima smo poslali te pozive. Mi smo bili odbijeni i ignorisani

Po drugi put, kako navodi, opet smo im poslali poziv, na koji nam je odgovorio samo Pokret za demokratski progres tako što je odbo i da primi poziv, PDD i DP su primili poziv, i nisu dali nikakvo obrazloženje.

-Istovremeno mi smo dobili informacije da su ove stranke vodile razgovore i sa Srpskom naprednom strankom i sa grupom građana doktora Dejana Stojanovića, i sa romskom parijom, i sa drugom strankom koju vodi Saša Arsić, razgovarali su i razmatrali mogućnost stvaranja vlasti. Želeli su, dakle, da stranku koja je pobedila na izborima ostave u opoziciji, kaže Pajaziti.

Posle odbijanja razgovora, kako kaže, nije bilo drugog rešenja nego da napravimo multietničku vlast, objašnjava.

Pajaziti objašnjava da će na narednim sednicama SO odgovoriti na sve optužbe koje na njegovu adresu svakodnevno stižu od formiranja nove vlasti 30. jula.

-Na toj sednici nije bio trenutak da odgovorimo na optužbe ali biće još sednica na kojima ćemo se suočiti sa ovim optužbama i mnogim drugim problemima, sve ćemo to razjasniti. Nismo od onih koji će ćutati na neosnovane optužbe. Sve svoje poteze, sve sastanke koje sam održao i sa srpskim strankama, i pozive koje sam poslao albanskim strankama, ja sam javno objavljivao na svojoj Fejsbuk stranici. Dok su dotične stranke, koje su sada u opoziciji, održavale sastanke a da ih nikada nisu objavile. Znači, oni su iamli šta da kriju, ja nemam šta da krijem, ja sam taj što jesam i tu sam gde sam danas.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *