Počinje: BSK igra prvu utakmicu u Zoni Jug posle skoro 10 godina

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. avgust 2024.  Fudbaleri bujanovačkog BSK u nedelju počinju sezonu u Zoni Jug u koju su se vratili posle gotovo decenije tavorenja. Bujanovčani će premijeru imati u Lebanu gde ih očekuje težak protivnik – FK Radan.

BSK u novu sezonu ulazi sa timom koji je i izborio povratak u Zonu jug, a pojačan igračima iz vranjskog FK Dinamo Jug – Lukom Nikolićem, Milošem Tasićem i Petrom Stojkovićem, kao i Jovanom Kostićem i Milošem Jaćimovićem sa Kosova. Prvom timu je priključeno i nekoliko igrača iz omladinskog pogona – Teodor Veljković, Mateja Stojanović, Luka Denčić i Uroš Arsić.

Cilj je opstanak u ligi, kako su ranije rekli članovi uprave.

Gostovanje u Lebanu na startu sezone biće težak ispit za bujanovački tim.

Nikola Milić

 

-Oni pretenduju na prvo mesto, a prošlu sezonu su završili na trećem mestu. Očekuje nas kvalitetan protivnik i teška utakmica, imajući u vidu da nećemo biti kompletni zbog odsustva nekih bitnih igrača. Međutim, ne predajemo se unapred i ići ćemo da damo sve od sebe i odigramo najbolje što u možemo u ovom trenutku – kaže za Bujanovačke dosadašnji kapiten Nikola Milić. On će prvi deo sezone propustiti zbog operacije, ali će biti uz ekipu kao pomoćni trener.

Na klupi BSK je došlo do promene, pa će tim u novoj sezoni voditi Dragan Jaćimović, a pomagaće mu dosadašnji prvi trener Bujanovčanin Nenad Petković.

Utakmica u Lebanu počinje u 17h.

Zonaški fudbal u Bujanovcu će se zaigrati narednog vikenda kada BSK-u gostuje Pčinja iz Trgovišta, dojučerašnji srpskoligaš.




One thought on “Počinje: BSK igra prvu utakmicu u Zoni Jug posle skoro 10 godina

  1. Goran

    Puno zdravlja i uspeha želim mojim zemljacima BSK ne samo da će opstati već se boriti za ulazak u veći rang takmičenja, želim vam svako dobro i samo hrabro momčine. Puno pozdrava od bivšeg fudbalera BSK mladjih kategorija, jer sam se odselio iz Bujanovca 1991 god vojne škole i službovao sam gde i dan danas živim u Užicu. Sada sam penzionisani major haha, daće Bog da opet me put nanese prema Bujanovcu i vidim moj Grad detinjstva i moj BSK. Poslednji put sam bio 2001 godine službeno a otišao sam posle osnovne u srednju vojnu u Sarajevu, posle Akademija. Pratim portal Bujanovačke i hvala što postojite jer je BSK deo mog detinjstva, svaki dan kad se setim iz Biljaču bicikl i pravac stadion. Živi bili i svako dobro!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *