Treći upisni krug u srednje škole: Mladi Bujanovčani neće u robotičare, kompjuteraše i mašince

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 16. avgust 2024. Srednju stručnu školu „Sveti Sava“ u Bujanovcu u prvom i drugom upisnom roku upisala su 73 učenika od slobodnih 112 mesta. Treći upisni krug je u četvrtak i petak (22. i 23. avgust) i vršiće se u samoj školi koja ima 40 slobodnih mesta, najviše na smeru tehničar za industrijsku robotiku.

Od pet obrazovnih profila, koliko ima u SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu, najviše slobodnih mesta ostalo je na profilu tehničar za industrijsku robotiku (17), iza čega slede smer konobar sa slobodnih 10 i smer kuvar sa slobodnih 9 mesta.

„Svetosavci“ promovišu svoju školu: Evo zašto da upišete smer kuvar-konobar (video)

Na smeru finansijsko-računovodstveni tehničar ostala su još 4 mesta, dok je smer medicinska sestra – vaspitač popunjen u prvom upisnom roku.

Srednju školu „Sezai Suroi“ u Bujanovcu, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, u prvom upisnom roku upisalo je 139 učenika od slobodnih 196 mesta. U drugom krugu nije bilo novih upisa, tako da je broj slobodnih mesta za treći krug ostao nepromenjen i iznosi 57. Najviše je slobodnih mesta je na smeru tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC), mašina (22), na smeru trgovac 21 i na smeru elektrotehničar računara 14.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *