Bravo deco! Čišćenje parka prva akcija Eko zajednice Bujanovac

Bujanovac, 18. avgust 2024.- Istog dana kada su Bujanovačke objavile tekst o njima, u subotu 17. avgusta, aktivisti Eko zajednice Bujanovac prešli su sa reči na dela, zavrnuli rukave i očistili gradski park koji je ličio na smetlište. Jer, svako ko prolazi pored parka ili šeta njime makar se iznervira kada vidi kako izgleda ovaj prostor čija je uloga da bude oaza mira i odmora.

Za nekoliko sati uspeli su da pokupe sve ono što su njihovi nesavesni sugrađani ostavili za sobom. U brojkama, 10 velikih kesa za smeće od 90 litara

– Posebno se zahvaljujemo našim sugrađanima koji su nam donosili osveženje. Hvala im na tome kao i na moralnoj podršci, poručuju aktivisti.

Pridružilo im se moralnom podrškom i nekoliko građana koji žive oko parka, a jedna od njih, Suzana Trajković, za Bujanovačke kaže:

“Oduševljeni smo koliko su mladi ljudi posvećeni da očiste ono ruglo od parka gde je bilo toliko nabacanog djubreta. Problem je i što smeće u kontejnere oko parka smeće baca pola grada, čak ga i kolima dovoze i samo istresu, a sve to raznose napušteni psi. Svaka čast ovoj deci, nadamo se da da će park ostati čist i da će se Komunalac ubuduće starati o njemu, kaže Suzana Trajković.

EkoZajednica Bujanovac: Dimitrije i Stefan u ekološkoj misiji

Grupa mladih pokrenula je Eko zajednicu,  neformalnu grupu mladih Bujanovčana sa idejom  da žive u čistom u uređenom gradu, svesni da mladi poput njih treba da i sami nešto urade za zajednicu.

Pozivaju vršnjake iz svih zajednica i sve one kojima je Bujanovac u srcu da im se pridruže.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *