Bislimi reagovao na poruku mržnje u Bujanovcu, Petković odgovara: Nikada niste osudili nijednu pretnju Srbima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. avgust 2024. Na još jednu poruku mržnje prema Albancima koja se pojavila u ponedeljak na dečijem odeljenju bujanovačkog Doma zdravlja reagovao je zamenik predsednika kosovske vlade Besnik Bislimi ocenjujući da se ne radi o izolovanom incidentu. Bislimiju je odgovorio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekavši da je svaki govor mržnje nedopustiv, ali da Bislimi nikad nije osudio nijednu pretnju Srbima na Kosovu i Metohiji.

-Svaki govor mržnje je za osudu i nedopustiv je! To očigledno ne važi za Bislimija koji nikad nije osudio nijednu pretnju Srbima, niti grafit terorističke UČK na srpskim igralištima, bolnicama, školama, kućama, crkvama? Za Bislimija uvrede i napadi na Srbe i nisu uvrede i napadi!? – naveo je Petković na platformi Iks.

Još jedna poruka govora mržnje prema Albancima u Domu zdravlja Bujanovac

Bislimi je naveo da poruka mržnje objavljena na ulazu u dečije odeljenje Doma zdravlja u Bujanovcu predstavlja deo šireg spektra pretnji i represije nad Albancima.

-Smrt Šiptarima. Ne želimo vas. Kosovo je Srbija! Još jedna poruka mržnje pronađena je danas na ulazu dečjeg odeljenja u Bujanovcu. Ovo nije izolovan incident, već deo šireg obrasca pretnji i represije nad Albancima u Preševskoj dolini – napisao je Bislimi.

Ovo je druga poruka mržnje upućena Albancima za nedelju dana. Policija radi na pronalaženju počinioca.

Ovim povodom oglasio se i narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi.

-Govor mržnje i pretnje Albancima u Bujanovcu su uzeli maha. Pozivam organe za sprovođenje zakona da rasvetle slučaj u celini – naveo je on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *