Mitrović albanskim liderima: Kako nije bilo kršenja ljudskih prava dok ste bili sami na vlasti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. avgust 2024. Umesto što držite predavanja o demokratiji i  nekakvom rasizmu u Bujanovcu, navedite bar jednu stvar od opšteg interesa koju ste uradili za vreme vaše vladavine duge 22 godine, poručio je šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović albanskim političarima koji od smene lokalne vlasti i odlaska u opoziciju krajem jula gotovo svakodnevno istupaju u javnosti zbog navodne diskriminacije Albanaca.

-Kada su formirali vlast u opštini Bujanovac 2020. godine nije bilo kršenja ljudskih prava, poštovala se demokratija i nije bilo nikakve bojazni ni za jednu etničku zajednicu. Sada nam ti isti drže predavanje da nema demokratije, da je rasizam na delu, da je umalo nastao smak sveta u našoj opštini – naveo je Mitrović.

On se oglasio u ponedeljak, nakon što se u bujanovačkom Domu zdravlja misteriozno pojavila još jedna poruka mržnje prema Albancima, koju su osudili i smatraju je dokazom rastuće albanofobije šef Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi, lider Pokreta za demokratski progres Šćiprim Musliju i njegov partijski saborac Nevzad Lutfiu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Još jedna poruka govora mržnje prema Albancima u Domu zdravlja Bujanovac

Ove dve stranke  jula su  prešle u opoziciju da bi nedugo potom organizovale protest Albanaca protiv navodne diskriminacije.

Kamberi na protestu: Jučerašnji piromani danas su postali vatrogasci

Nakon protesta, u razmaku od nedelju dana, u bujanovačkom Domu zdravlja se pojavljuju dve poruke mržnje upućene Albancima, čiji autori još uvek nisu identifikovani.   

-Ja ih pozivam umesto što nas uče vrednostima kojih su samo oni dostojni, da nam navedu samo jednu stvar od opšteg interesa koju su uradili u našoj opštini za vreme vladavine u protekle 22 godine – poručio je Mitrović.




One thought on “Mitrović albanskim liderima: Kako nije bilo kršenja ljudskih prava dok ste bili sami na vlasti

  1. Veliju

    Bravo kaži im Nenade sve niko nije glup Bujanovac je mali gradić i svi se odlično znamo i poznajemo, sad smeta što su srbi ušli u vlast sa razumnim političarima Albanske nacionalnosti, nikom više nije stalo do sukoba i mržnje ljudi hoće fabrike da se radi bre da Motel oživi a može da se uradi ima mesta za sve dokle da nam deca odlaze trbuhom za kruhom u beli svet.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *