Mustafi odgovara Mitroviću: Vaša retorika izaziva etničke podele

Bujanovac, 20. avgust 2024. – Ragmi Mustafi, predsednik bujanovačkog odbora Partije za demokratsko delovanje (PDD) ocenio je da retorika Nenada Mitrovića služi da se sakrije „gorka realnost sa kojom se suočavaju Albanci Preševske doline“.

Mitrović, koji je lider lokalnih naprednjaka i vd direktora Službe Koordinacionog tela, izrazio je čuđenje, o čemu su Bujanovačke pisale, kako prema Albancima nije bilo diskriminacije dok su u protekle četiri godine sami vladali Bujanovcem.
Mustafi je objavio da Mitrovićeve reči predstavljaju „jasan pokušaj prekrajanja istorije i manipulacije javnim mnjenjem“.
Činjenica je da Mitrović pokušava da negira ili umanji sistemska kršenja ljudskih prava koja su se dogodila i koja se događaju, stvarajući lažni narativ. Albanci doline bili su a i dalje su izloženi etničkoj, ekonomskoj i institucionalnoj diskriminaciji. O ovoj realnosti svedoče i međunarodne organizacije za ljudska prava, koje su u više navrata izveštavale o kršenju prava i nepravdama koje se događaju u regiji.
Ironično pitanje kako da tokom razdoblja kada su Albanci bili na vlasti nije bilo kršenja ljudskih prava, ne samo da je neistinito već i uvredljivo za žrtve diskriminacije i njihove napore da osiguraju ravnopravan položaj i dostojanstven život u vremenu vanrednih izazova i značajnim nedostatkom podrške centralnih institucija, koje nastavljaju raditi na potkopavanju prava i sloboda Albanaca na svakom nivou vlasti“, ocenio je Mustafa.
Dodao je i da zabrinjava odsustvo Mitrovićeve osude pamfleta govora mržnje na vratima Doma zdravlja:
Umesto da se uključi u konstruktivnu raspravu i prihvati odgovornost za trenutnu situaciju, Mitrović bira skretanje pažnje sa stvarnosti. Ovo je jasan pokušaj podsticanja etničkih podela, što bi imalo teške posledice po stabilnost i mir u regiji, naveo je Mustafi i naglasio da su „Albanci u Preševskoj dolini uvek bili na strani pravde i jednakosti.



One thought on “Mustafi odgovara Mitroviću: Vaša retorika izaziva etničke podele

  1. R. Z.

    Mitrović Nenad je za tebe institucija!!! Ti praviš svadju i raskol medju srbe i albance slušaš onu budaletinu Kurtija, sedi tuj što bre hvali u Srbiju, neplaćaš struju, dolaziš u Lidl dira li te neki bre niko što Srbi da kažu na Kosovu jadnici, ne prdi više izgubila je vaša ratnohuškačka politika većina Albanaca hoće mir i odlične medjuljtske odnose. Živelo novo rukovodstvo Opštine Bujanovac!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *